Afbeelding

Rijssen in the spotlight

Algemeen

RIJSSEN - Rijssen in the spotlight is een nieuw initiatief van Toerisme Rijssen-Holten dat dit jaar in het teken staat van 775 jaar stad Rijssen.

De oproep van de gemeente voor jubileumactiviteiten begin dit jaar bracht ons op het idee om Rijssen echt een keer voor het voetlicht te brengen. Nadat er een lijst was gemaakt met bijzondere gebouwen en objecten kwamen twee gebieden sterk naar voren. Het stadscentrum met de Schildkerk, het gemeentehuis en de winkelstraten én het gebied rondom Kasteel De Oosterhof. Omdat de gebieden zich minder goed lenen voor één evenement is er verbinding gezocht in een gezamenlijke programmering met een avondwandeling op vrijdag 26 oktober en een nostalgische koopzaterdag op 27 oktober'.

Avondwandeling
De vrijdagavond aan het eind van de herfstvakantie worden gebouwen en objecten rondom 'de culturele driehoek' van Rijssen bijzonder verlicht. Bij schemer kan er een route worden gelopen die begint bij het Parkgebouw. Met een kleine drie kilometer is deze wandeling voor iedereen te doen en de paden zijn breed genoeg om met een rolstoel de route af te leggen. De route zal ongeveer anderhalf uur duren. Tegenover het Parkgebouw worden oude beelden van Rijssen geprojecteerd en het vrouwenkoor van de muziekschool zal een optreden verzorgen bij de Pelmolen. Beide musea zijn geopend en de Enterse Zomp ligt afgemeerd bij de Pelmolen'. De route kan gelopen worden vanaf 19.00 uur en de verlichting blijft aan tot 21.30 uur.

Goed Geregeld
Er is een verkeersplan gemaakt om alles in goede banen te leiden. Er is bij het Parkgebouw voldoende parkeergelegenheid maar we hopen dat er ook veel mensen ervoor kiezen te voet of op de fiets te komen'. De route loopt ook over de openbare weg, maar deze zijn 's avonds afgezet. De route is geheel verlicht, maar een zaklamp meenemen kan geen kwaad. Voor kinderen worden er leuke lichtgevende foamsticks uitgedeeld.

Nostalgisch winkelen
Zaterdag 27 oktober wordt samen met HABI de eerste nostalgische koopzaterdag georganiseerd. Arjan te Lintelo: 'Folkloregroep Riessen zorgt voor een gezellige sfeer zorgt. Daarnaast kan het publiek deelnemen aan stadswandelingen die door ervaren gidsen begeleid worden. Hiervoor is reserveren vooraf niet nodig. De gidsen vertrekken uit een tent op 't Schild waar het Rijssens Museum op vaste tijden presentaties verzorgt over Rijssen'.

's Avonds centrum verlicht
Meerdere karakteristieke panden en objecten worden in the Spotlight gezet. Pursang en Shantykoor Riessen verzorgen optredebs op het plein voor de Schildkerk. De verlichting blijft in het centrum aan tot 21.00 uur en er kan tot die tijd ook gewinkeld worden.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 4 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 5 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 9 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 11 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04