Afbeelding

Fairtrade Week bij Wereldwinkel Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Bij de Wereldwinkel in Rijssen weten ze wat fairtrade is en welke positieve effecten dit heeft. Het is dan ook niet vreemd dat er tijdens de Fairtrade Week van 27 oktober tot en met 4 november diverse acties zijn om ook u te overtuigen van fairtrade.

Om de Fairtrade Week en fairtrade producten onder de aandacht te brengen, organiseert de Wereldwinkel Rijssen proeverijen van fairtrade foodproducten. Ook is er tijdens die week een wedstrijd waarbij klanten kunnen raden hoeveel koffiebonen in de pot zitten.

Koffiepromotie
Op zaterdag 27 oktober is er een koffiepromotie en op zaterdag 3 november zullen twee Aziatische recepten worden gemaakt met fairtrade producten. Uiteraard kunnen die gerechten geproefd worden, zodat u weet dat fairtrade niet alleen goed is, maar ook nog eens lekker smaakt.

De koffieboeren
Wereldwinkel Rijssen betrekt de koffieproducten van de koffiebranderij Neuteboom uit Almelo. De branderij maakt deel uit van Cerro Azul, de importeur van fairtrade producten. De koffieboeren van kleine koffieplantages zijn verenigd in een coöperatie en maken deel uit van de wereldwijde Fairtrade organisatie die hun belangen behartigen op de Westerse markt. De boeren zelf maken deel uit van hun besluiten en bedrijfsvoering. Niet alleen hun eigen bedrijf, maar ook het dorp profiteert van de opbrengsten. Zo worden onder andere schoollessen gerealiseerd voor iedereen en gezondheidszorg wordt uitgebreid en zorgt Fairtrade ervoor dat een continue afname van de producten een bestaanszekerheid geven. Daarmee kunnen de boeren een onafhankelijk bestaan opbouwen. Wel zo fair!

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 5 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 7 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 11 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 13 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20