Afbeelding
Foto: Gebruiker

Politiek laat Radio 350 bungelen

Algemeen

RIJSSEN - De kou is nog lang niet uit de lucht voor Radio 350.

Dat bleek maandagavond tijdens de gecombineerde commissies die vergaderden over het gemeentelijke huishoudboekje voor volgend jaar.

Radiomaker Jesper Nijkamp voerde een vurig pleidooi voor het voortbestaan van de lokale omroep. Hij benadrukte dat de lokale omroep het contact tussen het gemeentebestuur en het publiek bevordert. Bovendien is de lokale omroep hét podium voor de plaatselijke cultuur, het verenigingsleven, plaatselijke artiesten en de streektaal.

Maar een plaatselijke omroep moet zelf ook geld binnenhalen en dat lukt alleen goed als de omroep ook in de ether te horen is en niet alleen op internet. Nijkamp brak dan ook een lans voor het aanschaffen van een nieuwe zender, waardoor het voor ondernemers ook aantrekkelijker wordt om te gaan adverteren.
Burgemeester Arco Hofland reageerde als door een wesp gestoken. "ik heb goede gesprekken gevoerd met Radio 350. Zij gaan acties voeren om geld binnen te halen. Daarbij is niet gesproken over 15.000 euro voor een nieuwe zender. Ik vind het niet sjiek om daar nu ineens mee te komen. We wachten eerst de acties van Radio 350 af en we bekijken dan pas of er geld voor een nieuwe zender moet komen."
Vanuit de politiek bleef het echter angstig stil. Alleen VVD-fractievoorzitter Noordam sprak geruststellend dat "de burgemeester niet als door een wesp gestoken hoefde te reageren." Maar ook Noordam liet zich er niet toe verleiden om de 15.000 euro voor een nieuwe zender nu al vrij te maken.
Volgens burgemeester Hofland zou de fusie van Radio 350 met de omroepen uit de buurgemeenten 200.000 euro op jaarbasis gaan kosten. "Wij geven nu jaarlijks 21.000 euro aan Radio 350. Dat zou dan ruim 50.000 euro worden. Ook de andere gemeentes hikken daar tegenaan. Daarom willen we eerst de acties van de lokale omroep in 2019 afwachten en dan bekijken wat we verder moeten doen."

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 10 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 11 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 15 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 17 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04