Afbeelding

Eerste van Sportclub Rijssen zwaar teleurgesteld

Algemeen

RIJSSEN – Sportclub 1 speelde zaterdag tegen BZSV de Blauwwitters. Winst op de Bornenaren betekent blijvende aansluiting bij de kop. Er kunnen dus zaken worden gedaan. De selectie van Sportclub is volledig en fit. Sportclub gaat voortvarend van start en zet BZSV behoorlijk onder druk. Veel kansen in het begin. De eerste score volgt echter pas in de 38-ste minuut: Tom Meijer kopt de bal netjes in. 1-0. Goed spel wordt geleverd, maar het levert helaas geen punten op. 1-0 blijft het.

Scoren
De tweede helft begint goed. Marco Stegeman prikt in de 48-ste minuut de bal in de verre hoek vanuit een aanval op rechts: 2-0. In de 58-ste minuut lukt het BZSV om te scoren: 2-1. BZSV heeft de smaak te pakken en scoort nogmaals te scoren. In de 64-ste minuut 2-2. De verdediging van Sportclub staat eigenlijk toe te kijken.

Mis
Dan kopt Tom Meijer in de 65-ste minuut opnieuw de bal in het doel: 3-2 Daarna gaat het echter helemaal mis. Een overtreding van achteren op Marco Stegeman wordt in de 76-ste minuut bestraft met geel. De domme reactie van Marco daarentegen levert om onduidelijke reden rood op en dus moet Sportclub verder met 10 man. BZSV zet druk. Doelman Tom Markvoort gaat dan opnieuw in de fout, zodat BZSV in de 82-ste minuut de gelijkmaker kan scoren: 3-3.

Getorpedeerd
In de 83-ste minuut is het opnieuw raak. De ontsnapte William Witten wordt in de 16 meter getorpedeerd door de doelman. De scheids beslist een strafschop. De bijbehorende rode kaart blijft uit. Ook de strafschop gaat niet door. Iedereen denkt aan buitenspel, maar het was hands.

Gevloerd
Even later wordt Witten opnieuw gevloerd door een duw in de rug. Weer geen strafschop. En dan is het tijd en wordt BZSV gefeliciteerd met het gelijk spel.

Teleurgesteld
Trainer Gerald Willems is zwaar teleurgesteld dat 2 dure punten verloren gaan.

Elkaar
Positief is dat de ongelukkige doelman na de wedstrijd wordt opgevangen door de beide andere keepers van Sportclub: met elkaar, voor elkaar!

Henk van de Maat

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 9 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 18 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 20 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54