Afbeelding
Foto: Herman Reimerink

Subsidie beschikbaar voor projecten op de Sallandse Heuvelrug

Algemeen

NIJVERDAL - Deelnemers aan evenementen in de bos- en natuurgebieden van de Sallandse Heuvelrug dragen via Support for Nature (SfN) bij aan inkomsten voor het gebied.

De Stichting Sámen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug besteed deze inkomsten weer goed aan natuur, landschap en cultuurhistorie op de Sallandse Heuvelrug en directe omgeving. Hebt u een idee dan kunt u een uitgewerkt plan met een verzoek voor een bijdrage indienen voor 1 december 2018 (herman.reimerink@gmail.com). "In principe is onze bijdrage 50% van de kosten en wij honoreren alleen projecten waar uit gangbare fondsen, subsidies of beheergelden geen dekking voor is", aldus Herman Reimerink.

Het SfN principe houdt in dat iedereen die komt genieten van een wedstrijd of evenement in de mooie natuur en de bosgebieden van de Sallandse Heuvelrug, daar ook een kleine bijdrage aan levert. Met ingang van 1 januari 2017 is dat 1 euro en dat gaat naar het fonds van de Stichting Sàmen. Herman: "Uit dit fonds verlenen we steun aan projecten die 'de barg' nog mooier en waardevoller maken voor mens en milieu. Het project moet betrekking hebben op natuur, landschap en cultuurhistorie en de beleving daarvan door bewoners en/of bezoekers.

Zo hebben we bijgedragen aan de hangbrug in het speelbospad vlakbij het Buitencentrum in Nijverdal. Maar ook het wandelboekje 'Weerzeen, kuieren oaver vrogger' van Krönnenzommer heeft een bijdrage gekregen. We vatten de Sallandse Heuvelrug breed op. Ook de randen langs de heuvelrug, het Reggegebied en de Archemer- en Lemerlerberg komen in aanmerking om projecten uit te voeren.

Najaarsronde projecten 2018

Iedereen kan een project in dienen, als het project (en dat kan ook eenmalige activiteit zijn) maar voldoet aan een aantal criteria. Die zijn terug te vinden in het document  "Kader voor bijdrage" Dat document kunt u opvragen bij de secretaris van de Stichting Sàmen; zie onderstaand mailadres.

Projecten moeten de instemming hebben van de grondeigenaar als het een inrichting- of beheerproject betreft. U hoeft voor toekenning van onze bijdrage aan uw project nog niet de gehele financiering rond te hebben. Dat moet wel het geval zijn als u aan de uitvoering begint.

Ons stichtingsbestuur dat bestaat uit vier vrijwilligers, beoordeelt de ingediende voorstellen op kwaliteit, effectiviteit en haalbaarheid en vraagt daarbij het Kernteam van het Nationaal Park om advies. Voor deze najaarsronde kunnen de projecten voor 1 december 2018 ingediend worden bij de secretaris Herman Reimerink van de Stichting Sàmen (herman.reimerink@gmail.com).
 

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 12 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 14 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 18 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 20 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20