Afbeelding

Maestro Met Uw Uw Orkest aanstaande zaterdag

Algemeen

RIJSSEN - Zaterdagavond Met Uw Orkest in de hal van Ter Steege Potterie in Rijssen.

Met Uw Orkest is een opmerkelijk project met een knipoog naar het bekende programma Maestro. Het Orkest van het Oosten, Ter Steege Potterie én het Parkgebouw hebben elkaar gevonden. Zaterdagavond 10 november is de geweldige muzikale avond voor iedereen. het voltallige Orkest van het Oosten treedt voor het voetlicht in een prachtig aangeklede Ter Steege Hal aan de Nijverheidsstraat.

Je hoeft geen bekende Nederlander te zijn om het Orkest van het Oosten te dirigeren. Dat bracht OvhO-celliste Anne Knappstein uit Rijssen op het idee een Oost-Nederlandse versie te maken van het dirigeerprogramma Maestro.

Zes kandidaten hebben inmiddels les gehad van een echte dirigent om het Orkest van het Oosten zaterdagavond te dirigeren. Het is afwachten hoe het hen zal vergaan en of ze inderdaad uitgegroeid zijn tot echte Maestro's.

Het Orkets van het Oosten speelt in de volle bezetting. Daarvoor biedt het podium van het Parkgebouw onvoldoende ruimte en is contact gezocht met de bekende firma Ter Steege, alhier ook bekend onder de prachtige bijnaam Sköater-Ab. Ter Steege Potterie vond het een uitstekend idee en stelde graag de hal ter beschikking. De grote bedrijfsruimte is speciaal voor het programma omgebouwd tot een grote concerthal. "De akoestiek is er fenomenaal," zegt een enthousiaste Anne Knappstein.

Het orkest speelt een aantal prachtige muziekstukken onder leiding van de eigen dirigent, Rolf Verbeek. Daarnaast zullen de zes aspirant-dirigenten laten zien wat zij geleerd hebben. Met uw Orkest is geen wedstrijd zoals op televisie, maar een warme manier om het symfonieorkest te leren kennen. Om iedereen de kans te geven dit concert bij te wonen is de toegangsprijs uitzonderlijk laag gehouden: € 5,50 per ticket, inclusief verenigingskosten en de jeugd tot 18 jaar mag er gratis in. Aanvang 20.00 uur aan de Nijverheidsstraat 53. De deuren gaan open om 19.30 uur. Informatie, voorwaarden en tickets: www.parkgebouw.nl of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur.

Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 1 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 17 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 19 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06
Afbeelding
De Welle sluit sportinstuif-seizoen af met springfestijn 26 mrt, 17:58