Afbeelding

Snackwagen verlaat Rijssense zaterdagmarkt

Algemeen

RIJSSEN – De in Rijssen zeer bekende snackwagen van Henriet Preuter-Zwoferink zal na een periode van twintig jaar definitief verdwijnen van de Rijssense zaterdagmarkt. Op zaterdag 24 november zal ze de markt voor de laatste keer bezoeken van 09.00 tot 17.00 uur. Voor deze gelegenheid zal ze haar producten met 50% korting aanbieden aan het winkelend publiek.

Henriette heeft op 28 september al afscheid genomen van haar standplaats bij Sion waar ze negen jaar acte het presence gaf. Dat Henriet met haar snackwagen gewaardeerd werd op deze standplaats wordt duidelijk uit het gegeven dat zij op de laatste avond voor haar vertrek door de buurtgenoten in het zonnetje werd gezet voor de bewezen diensten.

Besluit
Haar besluit om te stoppen met de verkoop van snacks op bovengenoemde locaties heeft diverse redenen. In de eerste plaats wil ze na twintig jaar van voortdurend werken ook graag eens haar eigen leven kunnen leiden. Daar komt bij dat ze sinds het overlijden van haar moeder mantelzorger is geworden voor haar vader. Ook speelde mee dat ze op bijna alle feest- en zaterdagen moest werken terwijl anderen genoten van vrije dagen.

De loopbaan van Henriet
De loopbaan van Henriet begon in 1988 toen ze haar vader assisteerde. Hij bezorgde boodschappen bij Rijssense inwoners met z'n SRV wagen. Vervolgens volgde de aankoop van een snackwagen waarmee ze elf jaar lang een standplaats had voor de garage van de familie Preuter aan de Arend Baanstraat. Ook nam ze haar standplaats bij het kerkelijk centrum Sion op de hoek van de Jacob Ruysdaelstraat negen jaar geleden in. In totaal is ze twintig jaar aanwezig geweest op de Rijssense zaterdagmarkt.

In beraad
Daarnaast was ze ook aanwezig tijdens de jaarlijkse lommerdmarkten en de konings/koninginnedagen. Daarnaast heeft ze nog standplaatsen bij het Parkgebouw en bij kasteel de Oosterhof. Of zij in de toekomst deze beide standplaatsen zal blijven innemen beraad Henriette zich nog.

Een druk bezet leven
Voorwaar een indrukwekkende opsomming van vele haar werk wat zij buitenshuis heeft verricht, waarbij ze ook nog eens haar inkopen voor de snackwagen persoonlijk verzorgt en haar administratie zelfstandig uitvoert.

Dick Tukkers

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 2 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 4 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 8 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 10 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 12 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 14 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43