Drienerlo verslaat Sportclub Rijssen

Algemeen

DRIENERLO - Op een frisse zaterdagmiddag vertrekt het eerste elftal van Sportclub Rijssen naar Drienerlo om te strijden tegen de gelijknamige voetbalvereniging.

Een team ook dat een directe concurrent op de ranglijst is, omdat men vorige week de punten liet liggen. Er wordt gespeeld op kunstgras; een nadeeltje, want Sportclub heeft daar geen ervaring mee.

Na de aftrap om 15.00 uur is het aanvankelijk aftasten geblazen. Drienerlo speelt regelmatig in een andere samenstelling, zodat je niet echt weet wat je tegenover je hebt. Na een kleine 5 minuten dient zich het eerste kansje voor Sportclub aan, maar zonder succes. Sportclub komt dan op achterstand uit een strafschop. Martijn Schottert maakt binnen de 16 meter een overtreding die leidt tot een strafschop tegen. Drienerlo laat zich die kans in de 11-e minuut niet ontnemen en scoort 1-0. Net als vorige week gaat in de 23-ste minuut doelman Tom Markvoort in de fout, waardoor Drienerlo op 2-0 komt. Een eenvoudig schot op doel wordt totaal verkeerd beoordeeld.

In de 33-ste minuut weet Martijn een grote kans op 3-0 te voorkomen door hands te maken. Dat levert uiteraard wel een prent op, maar om vandaag nog enige kans te maken, was dat nodig. Een kaart van dezelfde kleur geel krijgt ook William Witten voor het geven van ongewenst commentaar.

Voorafgaand aan de tweede helft wordt Jasper Kreijkes gewisseld voor de van een blessure terugkomende Ugur-can Gokay. In 60-ste minuut krijgt Tijs Theijink rust en kan Sander Egberts zijn entree maken. Toch brengt dat geen ommekeer.

Ook Drienerlo wisselt en weet het tempo hoog te houden. Zo hoog dat Sportclub het niet bij kan houden en achter de feiten aanloopt. Het gevolg laat zich raden: Drienerlo scoort in de 70-ste minuut opnieuw en brengt daarmee de eindstand op 3-0. In de 78-ste minuut mag ook William Witten onder de douche en mag Mathijs (lasoog) Tempert de wedstrijd uitspelen.

Daarmee brengt de wedstrijd niet het vooraf gewenste resultaat. 90 minuten strijd. Het ontbreekt aan overtuiging, waardoor dragende spelers de kar niet vlot konden trekken.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 7 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 9 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 11 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 12 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 14 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49