Afbeelding

Sinterklaas komt op 17 november naar Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Op de dag dat Sinterklaas in Nederland voet aan wal zet komt hij ook naar Rijssen! En hij komt niet alleen. Bijna 50 pieten komen samen met de Sint mee naar de stad. En dat is hard nodig ook om al die schoenen van die lieve kinderen uit Rijssen gevuld te krijgen. Op zaterdag 17 november om 12:30 uur wordt Sinterklaas welkom geheten bij het Pietenhuis aan de Rozengaarde (naast de bibliotheek). Hier is er even tijd om Sinterklaas een handje te geven of met hem op de foto te gaan. Om 12:50 uur vertrekt Sinterklaas vanaf Rozengaarde voor de optocht.

Route
Het vrolijke orkest de Kamgoarn Klösse zal de stoet muzikaal begeleiden. De route gaat via de Julianastraat, Grotestraat, Enterstraat, Oranjestraat, Kerkstraat, Rozengaarde, Europaplein, Bouwstraat, Hoge Wal plein en de Haarstraat naar het podium op 't Schild. De verwachting is dat Sinterklaas hier 13:15 uur aankomt. Het programma op het podium op 't Schild begint om 13:00 uur met Juf Susan en Juf Rianne. DJ Chiel en de Dynamieke danspieten zijn er ook weer bij. Burgemeester Hofland zal Sinterklaas ontvangen en welkom heten in de stad Rijssen.

Sinthuis
Voor Sinterklaas hebben we ook dit jaar een mooi Sinthuis ingericht. Op de hoek Schild/Julianstraat (naast Eshuis mode) kun je het niet missen. Hier slaapt en werkt Sinterklaas wanneer hij in Rijssen is. Hier kun je je verlanglijstje, je kleurplaat, tekening of brief aan Sinterklaas door de bus doen. En wie weet hangt hij jouw kleurplaat boven zijn bed! Tijdens de intocht krijgt de Sint de sleutel van het Sinthuis van de burgemeester overhandigd en zal hij zijn intrek nemen. Hier gaat Sinterklaas na een lange en vermoeiende reis een dutje doen. Hiermee is dan ook een einde gekomen aan het officiële programma.

Kleurplaatwedstrijd
Op de site van sintinrijssen.nl kun je een leuke kleurplaat downloaden. Je ingekleurde kleurplaat kun je vanaf 12 t/m 22 november inleveren bij het Sinthuis. Er zijn mooie prijzen te winnen! Op zaterdag 24 november reikt Sinterklaas zelf de prijzen uit!.

Informatie
Kijk voor meer informatie, filmpjes en foto's ook op de website van www.sintinrijssen.nl

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 1 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 6 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 22 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD gisteren
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55