Afbeelding

Recordjaar voor openluchttheaters

Algemeen

TWENTE - De Nederlandse openluchttheaters hebben een recordjaar achter de rug. Dankzij de warme en soms ruim tropische zomer besloten veel mensen eens te genieten van een voorstelling of optreden in de buitenlucht.

De openluchttheaters in Nederland hebben in 2018 de eerder behaalde records ruimschoots verbroken met bijna 439.000 bezoekers, een toename van meer dan 44.000 ten opzichte van vorig jaar. Een fantastisch resultaat. In Overijssel zijn diverse openluchttheaters te vinden. Onder meer het openluchttheater in Nijverdal, Brilmansdennen in Losser, de Kösterskoele in Markelo en het Bostheater in Ommen. Ook zij hadden een mooi jaar achter de rug.

Mooie resultaten
Op 3 november, tijdens de Jaarvergadering van de Vereniging Nederlandse Openluchttheaters, werden de bezoekersaantallen van de 40 aangesloten openluchttheaters bekend gemaakt. Afgelopen seizoen trokken zij met 757 voorstellingen 438.486 bezoekers, een toename van 33 voorstellingen en 44.289 bezoekers ten opzichte van 2017. Muziek bepaalt 50% van het programma, gevolgd door toneel met bijna 18%. Cabaret en kleinkunst waren aanzienlijk meer vertegenwoordigd. Het aantal jeugdvoorstellingen nam iets af maar blijft een constante factor binnen de programmering. Ook dans en dance-events blijven met bijna 8% stabiel ten opzichte van 2017. Het gemiddeld aantal bezoekers per voorstelling komt dit jaar op 579 bezoekers, in 2017 was dit nog 544 met 724 voorstellingen.

Goede balans
De verhouding tussen professionele voorstellingen en amateurs is iets kleiner geworden met 55% voor de professionals en 46% voor de amateurs. Concerten met grote namen als Blaudzun, Spinvis, 10CC, Nick & Simon, Miss Montreal, Bløf, De Dijk, Venice, Het Gelders Orkest (dit jaar met Marcel Veenendaal van Di-rect), Golden Earring, Fay Lovsky, Ellen ten Damme, de 3JS, Racoon, Wende en Jett Rebel zijn een terugkerend fenomeen geworden. De Dijk, Bløf en Racoon gaven maar liefst 19 volledig uitverkochte concerten. De tribute bands zijn ook een vast gegeven, dit jaar met o.a. Absolutely Floyd & Bootleg Doors, Her Majesty, Abba, David Bowie, Queen, The Beatles, The Rolling Stones, Glen Miller, Elvis Presley, The Eagles, Woodstock Tribute, Paul Simon en Pink Project. De Edwin Evers band zorgde wederom voor een volledig uitverkochte openluchttheatertour met 11 concerten in 9 verschillende openluchttheaters.

Afbeelding
Principeverzoek windturbines 1 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 2 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 20 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron gisteren
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50