Afbeelding
Foto: HvN

Volker Wessels Holterberg ATB Toertocht

Algemeen

NIJVERDAL - Eén van de mooiste manieren om de Holterberg en de Sallandse Heuvelrug te verkennen is toch wel op de ATB! Het is ieder jaar weer een moeilijke opgave voor de Fietstoerclub CC'75 om een ATB tocht uit te zetten buiten de welbekende "paarse" en "blauwe" MTB-route om. Maar… Het is weer gelukt, dat is te zien op 10 november.

Twee prachtige routes van 35 en 55 km worden uitgezet. Mooie singletracks, bos en hei, pittige beklimmingen en lange afdalingen, het zit er allemaal in. En waar vorig jaar na de herfststorm de route moest worden opgeschoond, ligt de route er nu perfect bij. Onze tocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. Met trots dragen wij het keurmerk 'NTFU Extra Goed Geregeld'. Beide routes gaan eerst naar de noordkant, richting Hellendoorn, waarbij de 55 km daarna een extra lus maakt richting Holten. De 35 km heeft onderweg 1x een verzorgingspost en de 55 km heeft 2x verzorging met technische ondersteuning.

Starten kan tussen 9.00 en 10.00 uur vanaf camping Noetselerberg, Holterweg 116 in Nijverdal. De kosten bedragen voor NFTU leden € 5,00, voor niet leden € 7,00 en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Tevens wordt er €1,00 per deelnemer afgedragen aan de Stichting Support For Nature. Hiermee dragen wij bij aan de instandhouding van ons prachtige natuurgebied. Voor snelle doorstroming kun je gebruikmaken van voorinschrijving en/of Scan en Go. Natuurlijk geldt de verplichting: Gebruik je kop, helm op! Op camping Noetselerberg zijn kleed- en doucheruimtes aanwezig en tevens kan men na afloop de mountainbike schoonspuiten. Na de sportieve inspanning is er gelegenheid om een bordje snert, gehaktbal en/of een biertje te nuttigen met je fietsvrienden en grote verhalen te vertellen.

Voor meer inlichtingen bezoekt u de website www.cc75.nl of kunt u bellen met Chantal Fokkert 0548-620998. Fietstoerclub CC'75 staat uiteraard weer borg voor een solide organisatie van deze schitterende tocht en hoopt op veel enthousiaste deelnemers. Op zondag 10 februari 2019 houden ze deze tocht nog een keer, maar dan in omgekeerde richting, samen met de speciaal voor jeugd georganiseerde For Kids Only toertocht.

Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 3 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 5 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 7 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 9 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 21 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 23 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts gisteren
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 18 apr, 14:48