Afbeelding

Bezinning op Canadese Begraafplaats

Algemeen

HOLTEN - Op de Canadese begraafplaats in Holten is op kerstavond maandag 24 december om 16.30 uur de jaarlijkse herdenking.

Vele Holtense schoolkinderen plaatsen jaarlijks op kerstavond een kaars bij elk graf op de Canadese Begraafplaats in Holten. De Organiserende stichting Viering Nationale Feestdagen hoopt dat het licht van de kaarsen en de warmte van het vuur een ieder tot nadenken stemt over de betekenis van saamhorigheid. Het branden van kaarsen is in 1991 door mevrouw Leena van Dam meegenomen als Finse traditie. Dit heeft ze ook naar de Canadese Begraafplaats overgebracht. Het is al jaren traditie, dat op deze avond de aanwezige schooljeugd samen met de overige aanwezige kinderen bij elk van de 1.394 graven een herinneringslicht plaatsen, om zo de hier begraven, veelal zeer jonge mannen, ook na 70 jaar te gedenken. Een aantal doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zal de herdenking opluisteren. Een korte plechtigheid maakt deze herinnering tot een zinvol moment om stil te staan bij alle leed, dat niet alleen tijdens de Tweede wereldoorlog, maar nog steeds door oorlog en geweld veroorzaakt wordt. SVNF, de organiserende vereniging achter de herdenking op de Canadese Begraafplaats adviseert bezoekers zoveel mogelijk te voet of per fiets te komen. Verkeersregelaars zullen alles in goede banen leiden, al zal de automobilist (aanrijroute alleen vanaf hotel 't Losse Hoes ) genoegen moeten nemen met een korte wandeling vanaf de parkeerplaats. Vanzelfsprekend is deze herdenking ook in 2018 vrij toegankelijk Het initiatief wordt door donateurs, verschillende sponsoren en veel vrijwilligers mogelijk gemaakt. - DT.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 4 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 5 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 9 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 11 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04