Afbeelding

Kinderboerderij Eigen Erf

Algemeen

RIJSSEN – Zowel in de zomer als in de winter trekt de kinderboerderij in het fraaie Volkspark in Rijssen doorlopend bezoekers.

Veelal zijn het kinderen vergezeld van vader of moeder van opa of oma, maar er komen ook vaak groepen om de dieren die zowel binnen als buiten de afrastering zitten te bewonderen. De kinderboerderij Eigen Erf is een monument, gebouwd in het jaar 1859 en gerestaureerd in het jaar 1979. Ik vroeg aan de op het moment van mijn bezoek aanwezige verzorgers van de diverse dieren, de heren Gerrit Zandvoort, Inze Hoekstra en Jordy van de Willige, hoeveel en welke dieren er zijn. In en rond de boerderij zijn er 2 slangen: een Boa en Koningsslang te zien, waarvoor veel bekijks is zelfs van buiten Rijssen. Twee schildpadden die op de boerderij zijn uitgebroed. Diverse vogels, twee wallaby's, diverse kippen en hanen, konijnen, drie geiten, twee schapen, een volière met kanaries en parkieten en een nieuwe duiventil met sierduiven. Aan de muur van de boerderij bevindt zich een insectenhotel. Rond de vijver zitten diverse wilde dieren zoals eenden, waterhoentjes en ganzen enzovoort.

Volière uit 1925
Maar op het Volkspark staat ook nog de volière daterend uit 1925 met sierduiven, sierkippen, kwartels, kanaries en parkieten, al deze dieren worden verzorgd door de genoemde personen aangevuld met de op dit moment niet aanwezige personen: Henk van de Maat en Eldad Latten. Zij hebben niet alleen de zorg voor de dieren op het Volkspark maar ook voor de zorg voor de dieren in het Hertenkamp aan de Brekeldlaan in Rijssen waar naast de herten, een ezel en diverse soorten vogels aanwezig zijn waaronder jonge struisvogels. Ook zorgen ze op zondag voor de dieren in het Hertenkamp bij de Diezerplas in Holten In de week worden daar de damherten, de kalkoenen, de parkieten, de kwartels en de sierduiven in de nieuwe duiventil verzorgd door de bewoners van de Stichting Zozijn uit Holten.

Dick Tukkers

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 5 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 11 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55