Afbeelding

Kerstconcert van het Rijssens Mannenkoor

Algemeen

DELDEN - Het Rijssens Mannenkoor zal op 20 december een kerstconcert verzorgen in de R.K. of Nieuwe Blasius te Delden. Ze zullen bekende en minder bekende nummers ten gehore brengen onder leiding van Jaap Kramer.

Voor dit kerstconcert wordt medewerking verleend door sopraan Willemijn de Munnik, speelt Hendrik van Veen op de vleugel en Carina Bossenbroek op de panfluit. Op de planning staan bekende werken van onder andere Every Valley, Hallelujah en Cantique de Noël. Ook wordt er aandacht besteed aan kerstmuziek van Nederlandse bodem. De musici die het koor komen versterken tijdens dit bijzondere kerstconcert hebben allemaal een indrukwekkende loopbaan en hebben hun kwaliteiten bewezen. Samen zorgen ze ervoor dat het koor naar een nog hoger niveau getild kan worden.

Indrukwekkend
Dirigent Jaap Kramer is een veelgevraagd musicus als het gaat om het begeleiden van koren tijdens concerten. Samen met Hendrik van Veen, een bekende pianist met een rijke ervaring aan concerten en Carine Bossenbroek, een panfluitiste die in de top meespeelt, trachten ze het beste uit elkaar te kunnen halen tijdens het geplande kerstconcert. Met deze indrukwekkende samenstelling zal het een mooi concert moeten worden.

Succes
Het Rijssens Mannenkoor timmert zelf ook hard aan de weg. Behalve lokale bekendheid hebben ze de afgelopen jaren ook ervaring mogen opdoen met optreden in het buitenland. Op uitnodiging van Europarlementariër Annie Schreier-Pierik mochten ze een concert verzorgen in het Europees parlement. Dit moet een succes geweest zijn, want het koor kreeg een zelfde uitnodiging voor het jaar 2019. Ze zullen dan in de dom van Straatsburg een concert geven voor de Europarlementariërs. Daarnaast speelde het Rijssens Mannenkoor vorig jaar onder andere in Wenen en Koln..

Bijwonen?
Het kerstconcert in de kerk in De kerk in Delden begint om 20.00 uur. De kerk gaat om 19.30 uur open. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk gaat om 19.30 uur open. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Readshop aan de Langestraat 19 in Delden voor 10,- euro. Ook de Cigo Tabakzaak aan de Uitslagweg 91 in Hengelo verkoopt kaarten. Online bestellen kan ook, via www.rijssensmannenkoor.nl, of aan de kassa voor 12,50 euro.

Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 59 minuten geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 1 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 3 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 19 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 17 apr, 10:00
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54