Afbeelding

Prominenten lezen bij Lessons and Carols VER

Algemeen

RIJSSEN - Burgemeester Arco Hofland en nog enkele prominente politici doen zaterdag 15 december de lezingen bij het Festival of Lessons and de Carols dat het Vocaal Ensemble Rijssen (VER) uitvoert in de Schildkerk.

VER voert de Lessons and Carols voor de vijfde keer uit. Onder leiding van dirigent Jan-Geert Heuvelman laat het koor bekende en onbekende veelal Engelse kerstliederen laten horen. Ook is er samenzang. Stadsorganist Dick Sanderman bespeelt het orgel.

Oorsprong
Een Festival of Lessons and Carols is oorspronkelijk een dienst die traditioneel rond Kerst plaatsvindt, met name in Engeland. In de viering wordt het verhaal van de zondeval, de Messiasbelofte en de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte lezingen, de lessons, afgewisseld met het zingen van carols, hymns en koormuziek.

De eerste liturgie voor Nine Lessons and Carols is samengesteld door Edward Benson, bisschop van Truro (Cornwall) in 1880. Sindsdien vindt de kerkdienst er jaarlijks plaats. Al snel namen andere kerken de viering over en bewerkten de liturgie voor eigen gebruik. Tegenwoordig vinden dit soort vieringen overal ter wereld plaats. De bekendste versie is die bij King's College in Cambridge. De eerste vond hier plaats op kerstavond 1918. Een jaar later werd de liturgie aangepast en sindsdien is altijd de eerste carol die wordt gezongen Once in royal David's city. Natuurlijk wijkt het Vocaal Ensemble Rijssen niet af van die traditie.

Burgemeester
Voorgaande jaren werden de lezingen uit de Engelse Bijbel vooral verzorgd door leerlingen van het voortgezet onderwijs. Dit jaar heeft het koor voor een traditionelere werkwijze gekozen. Naast leerlingen en koorleden zijn er verschillende prominenten uit de Rijssense politiek die een lezing voor hun rekening zullen nemen, waaronder dus burgemeester Hofland.

Kaarten
Kaarten zijn te koop bij koorleden, via de website www.vocaalensemblerijssen.nl en aan de ingang van de kerk. De toegangsprijs is 5,- euro voor volwassen en 2,- voor kinderen onder 12 jaar. Aanvang 19.30 uur, de kerk gaat om 19.00 uur open.

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 2 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 4 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 8 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 10 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20