Afbeelding

Winnaars van het Junior Dictee

Algemeen

RIJSSEN - 33 leerlingen uit de groepen zeven en acht van de basisscholen uit Rijssen streden op donderdag 29 november in het Parkgebouw in Rijssen tijdens het Junior Dictee, waarbij de eerste twee prijswinnaars recht hebben om te mogen deelnemen aan het provinciale kampioenschap van Overijssel in maart 2019.

De eerste prijs was voor Matthijs de Weerd van de Ronde Maat met negen fouten, op de voet gevolgd door Elisabeth Kamphuis van de Haarschool met tien fouten. Zij gaan door naar het provinciaal kampioenschap.

Teksten
De teksten voor dit dictee waren geschreven door Margreet Koster van het communicatiebureau Text & Event. Zij had als thema het 775-jarig jubileum van Rijssen gekozen. Beschreven werd hoe het er 775 jaar geleden aan toe ging voor de jeugd, vergeleken met het leven nu. De taak van de deelnemers was om de moeilijke woorden, waaronder "figuranten, powerpoint, plastic PET-flessen, stadspoorten" In het kader van het 775-jarige bestaan van de stad werden de teksten opgelezen door leden van de toneelgroep Puur in Rijssense klederdracht. De eer hiervoor was aan Jet Starke en Hennie Wijkamp.

Seniorendictee
Naast het Juniorendictee vond ook het dictee voor volwassenen plaats op donderdagavond in het Parkgebouw. Margreet Koster las voor hen haar eigen teksten voor. Zij had hiervoor als thema gekozen 'hardlopen'. Hierbij waren de winnaars Hanneke Pros met zes fouten en Elbert Dijkgraaf en Dick Sanderman met beiden 8 fouten. Zij ontvingen voor hun prestatie boeken van Read Shop en een etentje bij de Brasserie.

Dick Tukkers

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 6 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 8 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 10 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 11 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 13 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08