Afbeelding

Afscheid van Evert Voortman bij Rabobank Rijssen-Enter

Algemeen

RIJSSEN – Evert Voortman nam donderdagmiddag afscheid van de Rabobank Rijssen-Enter.

Door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zette Voortman een punt achter een 48-jarige carrière bij de Rabobank. Ter gelegenheid van dit afscheid werd er in de grote zaal van het Parkgebouw een symposium gehouden dat werd ingeleid door Voortmans opvolger, Hans Brinks (links op de foto).

Spreker op het symposium was Cock Grandia die een lezing hield over het thema "Rijkdom van karakters". In het slot van zijn toespraak gaf hij een typering van de persoon Evert Voortman en op wat voor wijze hij altijd leiding heeft gegeven aan de Rabobank Rijssen-Enter.

In een film gaven personeelsleden, commissarissen van de Rabobank, werkgevers en burgemeester Arco Hofland hun mening over Evert Voortman en zijn wapenfeiten. Vooral de plichtsgetrouwe manier waarop Voortman altijd zijn werk gedaan heeft werden geroemd. Veel rust om te herstellen van diverse operaties gunde hij zich kennelijk niet. Zo nodig werden vergaderingen vlak na de medische ingrepen bij hem thuis in Enter gehouden die hij dan in "campingsmoking" voorzat.

Uit handen van de voorzitter van de Raad van Commissarissen kreeg hij als dank een horloge aangeboden, met de opdracht: "Als je er op kijkt, denk dan nog eens aan ons en aan de goede jaren die we met elkaar gehad hebben." Tenslotte sprak Evert Voortman (66) op zijn eigen, onderkoelde wijze het slotwoord. Daarin roemde hij de samenwerking tussen Rijssen en Enter. "Het zijn twee verschillende kernen met twee dialecten, maar sociaal-economisch passen ze heel goed bij elkaar." In zijn dankwoord betrok hij ook zijn vrouw Jeanette, zijn kinderen en kleinkinderen. Omdat Voortman penningmeester is van hospice De Reggestroom had hij de afscheidsgiften bestemd voor het hospice. Donderdagmiddag stond de teller op 20.375 euro.

Iej köant 't
Zijn opvolger Hans Brinks gaf hij enkele adviezen mee. "Pas goed op de klanten en onze mensen. Begin een gesprek met een Enternaar nooit met "je moet", want Enternaren moeten niets. Doe het op je eigen manier. Iej köant 't!"

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 11 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 12 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 16 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 19 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04