Afbeelding

Rijssen-Holten wil 40.000 inwoners

Algemeen

RIJSSEN – De gemeente Rijssen-Holten is in 2018 in vele opzichten op de kaart gezet.

Dat zei burgemeester Arco Hofland dinsdagavond in zijn nieuwjaarstoespraak.

Volgens Hofland is het afgelopen jaar enorm veel gepresteerd. "Vrijwilligers hebben zich ingezet voor tal van leuke ontmoetingen. Zij zijn het fundament van onze samenleving. Activiteiten waren er in het kader van 775 jaar stad Rijssen. Ook konden we toetreden tot het Hanzeverbond. Vanaf deze week vrolijken we de entrees van de kern Rijssen op met een passend bord. En wat te denken van de Holtense quiz: 90 teams in de weer. Allemaal prima voorbeelden van gemeenschapszin."

Hofland zei dat in 2018 Rijssen-Holten door vele ambassadeurs op de kaart is gezet. "We hebben zelfs een heuse ambassadeur in China in de persoon van Gerard Langenhof van Havi Travel. Maar ook ons bedrijfsleven deed volop mee. Bouwbedrijven zijn herkenbaar onder weg, transportbedrijven groeien steeds verder, net als ICT-bedrijven. Reggeborgh zette een schaatsploeg in de markt. En wat te denken van toppers als Hanneke Borkent in Heel Holland bakt en boer Jan Bronnikreef uit Dijkerhoek bij Expeditie Robinson." Hofland stelde dat "voorspelbaar besturen veranderen is waar dat nodig is en behouden wat goed is. Wethouder Beens was de beste wethouder in Twente volgens de Roskam. Mooi dat voorspelbaar zo herkenbaar is. Van het gemeentebestuur mogen de burgers ook in 2019 een voorspelbare grote inzet verwachten. Rijssen-Holten groeit naar een middelgrote gemeente. Ik vind dat het in het openbaar gezegd mag worden dat we de ambitie moeten hebben om de 40.000 inwoners te passeren. Nog 1750 inwoners te gaan."

"In 2018 een nieuwe gemeenteraad, in 2019 een nieuw provinciaal bestuur. De provinciale aandacht voor Rijssen-Holten is groot. Ze zien dat we de zaken voortvarend aanpakken. Ik zie graag dat tussen de provincie en onze gemeente een pilot komt waarbij we nog sneller zaken kunnen doen. En we gaan dit jaar stemmen voor Europa. Europa is oh zo belangrijk en ten onrechte doen we daar negatief over. We zeggen vaak geen Europese regels te willen, maar wat is het bijvoorbeeld handig als er Europese regels voor vuurwerk komen. Echt, Europa is onze stem meer dan waard.

Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 2 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 4 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 5 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 22 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57