Afbeelding

Wat bracht Bert Tijhof het jaar 2018?

Algemeen

RIJSSEN- HOLTEN - Deze vraag stelde ik aan een zestal inwoners van Rijssen-Holten. De eerste persoon die antwoord gaf is Bert Tijhof, wethouder Economie en Werk, Onderwijs en Sport en jarenlang raadslid geweest bij de Christenunie.

"2018 was het jaar van de verkiezingen, het jaar van droogte in de zomer, van economisch succes, van ongelooflijk veel zorg en verdriet in gezinnen, het was een bewogen jaar. Dankbaar kijken we terug op het prachtige verkiezingsresultaat in dit jaar, een extra zetel voor de Christenunie en we mogen doorwerken met hetzelfde college aan een nog mooier Rijssen-Holten. Ook was 2018 voor de Christenunie het jaar dat we afscheid moesten nemen van ons teamlid Gerrit Pas. Hij overleed op 10 januari, nog maar 53 jaar oud. Het zomerweer zorgde voor volle zwembaden en terrassen, maar ook voor een kurkdroge natuur. Het jaar dat we de crisis achter ons hebben gelaten, bedrijven draaien op topniveau, de werkloosheid is ongekend laag. Toch voelen we de grenzen van onze groei en is het een steeds groter wordende puzzel om aan goed personeel te komen.

De jeugd
We gunnen onze kinderen een zorgeloze jeugd. Veel kinderen hebben specialistische hulp nodig. Hoe kan dit? Waar schieten we tekort als ouders, onderwijs en overheid? Hoe veilig is Rijssen-Holten voor onze kinderen? Gaan we in Rijssen-Holten drugs net zo gewoon vinden als alcohol en roken, of bieden we onze volgende generatie een beter perspectief? Zo aan het begin van het nieuwe jaar besef ik dat we in 2018 veel mensen zijn kwijtgeraakt. 21 december was ik bij de Willem Alexanderschool om een verkeersveiligheid-certificaat uit te reiken, een mooi moment voor de school, maar ook een moment om terug te denken aan 16 februari en 28 november 2018. Twee jonge kinderen kwamen om in het verkeer. De verkeersles die ik daar mee mocht maken zal ik niet gauw vergeten.

Tradities
Met kerst ging ik naar de Canadese begraafplaats om de kaarsenceremonie mee te maken. Al jaren laten de Holtense schoolkinderen zien dat we niet vergeten, dat we blijven herinneren. Een prachtige en waardevolle traditie. Kerstfeest, ook zo'n prachtige traditie, God zag om naar onze kwetsbare wereld vol met kwetsbare mensen en Hij kwam naar ons toe als kwetsbaar kind, om ons te redden. Hij geeft ons weer perspectief.

Laten we ook in 2019 samen zorgen voor onze naasten, laten zien dat we er voor de ander zijn, samen duurzaam verder werken aan een waardevol Rijssen-Holten." Bert Tijhof wenst alle inwoners van de gemeente Rijssen-Holten een goed, gezond, gelukkig en gezegend 2019 toe.

Dick Tukkers

Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 53 minuten geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 2 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 4 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 16 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 20 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 21 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 23 uur geleden