<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Concert in de Rijssense Schildkerk

RIJSSEN - Martin Mans en Hugo van der Meij bespelen samen twee zeer verschillende orgels in de Schildkerk te Rijssen op zaterdagmiddag 19 januari. Aanvang 14.30 uur.

Het spectaculaire concert is vooral ook een aanrader voor ouders met kinderen. Kinderen tot en met 12 jaar mogen er gratis in.

Bevlogen
Mans en Van der Meij zijn twee bevlogen organisten die door samenspel op het Flentrop-Scheuerpijporgel en een digitaal Allen Portraitkerkorgel indrukwekkende orgelmuziek laten horen.

Primeur
Het is de eerste keer dat het nieuwe Allenorgel in Nederland zijn stemmen zal laten horen. Naast eigen speelse bewerkingen en improvisaties van de bekende organist Jan Zwart, zullen ook werken van Handel en Schubert voorbijkomen.

Speeltafel
Het concert is ook een mooi moment om te zien wat er vanaf de orgelbank wordt neergezet, want want één speeltafel is beneden in de kerk geplaatst.

Twee organisten
Twee kerkorgels en de organisten, elk met een uniek klankpalet dat samen uitstekend mengt, gaan zorgen voor een Rijssense primeur. De Schildkerk is open vanaf 14.00 uur. Entree 10 euro.

Bijzonder
Het gegeven dat er een concert wordt gegeven op twee zeer verschillende orgels is op zich al een bijzondere gebeurtenis. Al te kritische muziekkenners willen nog wel eens beweren dat vooral de combinatie van een digitaal instrument als het Allenorgel zich niet verdraagt met een ambachtelijk meesterstuk als het Flentroporgel. De organisatoren hebben echter heel goed nagedacht over deze gedurfde combinatie van oude en nieuwe technieken. "Allemaal extra redenen om een concert met deze organisten, die deze uitdaging aandurven, bij te wonen. Dan kunnen mensen het zelf horen hoe het klinkt," aldus de organisatoren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195025&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195036&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195026&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanrijssen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=745,746" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>