Afbeelding

Goed jaar met veel bezoekers voor het Rijssens Museum

Algemeen

RIJSSEN – Ondanks de tropische temperaturen van afgelopen zomer, heeft het Rijssens Museum een uitstekend jaar achter de rug.

Dat bleek donderdagavond op de nieuwjaarsreceptie van het Rijssens Museum uit de getallen die voorzitter Jan Bakker presenteerde. Volgens Bakker is met een 11.212 bezoekers in 2018 een nieuw record bereikt. Dit aantal ligt nog weer enkele honderden bezoekers hoger dan in 2017. "En dat ondanks de dip die veroorzaakt werd door de aanhoudende tropische temperaturen." Bakker prees de inzet van de ruim 100 vrijwilligers door wie het Rijssens Museum en het Brandweermuseum draaiende wordt gehouden. In een korte terugblik op 2018 zei hij dat het voor het museum en voor Rijssen een mooi jaar geweest is, waarin ook op passende schaal stilgestaan is bij het 775-jarig bestaan van Rijssen. "We zijn het afgelopen jaar als musea nóg meer wezenlijk onderdeel geworden van de gemeenschap waarin we onze plaats en functie hebben als het gaat om het promoten van de stad Rijssen. Daarom is het ook zo mooi dat juist dit jaar duidelijk is geworden dat Rijssen ooit Hanzestad is geweest en dat we zijn toegelaten tot het hedendaagse verbond van Hanzesteden." Bakker zei te hopen dat Rijssen de kansen zal benutten om het lidmaatschap van het Hanzeverbond te gebruiken om nog meer aan de weg te timmeren als stad en als gemeente met een eigen gezicht.

Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 1 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 15 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 17 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 21 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 23 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07