Afbeelding
Foto: shutterstock.com

Belastingtoeslagen

Algemeen

NIJVERDAL - Begrijpt u niets van de regels die door de Belastingdienst worden gehanteerd op het gebied van toeslagen? Dan kunt u met al uw vragen hierover terecht op de BreinReis Toeslagenzitting in de ZINiN Bibliotheek op vrijdag 25 januari tussen 9.00 en 9.30 uur.

Steeds meer mensen komen in de problemen doordat zij eerder toegekende toeslagen moeten terugbetalen. De vrijwilligers van Stichting De Welle vertellen hoe u dit met de Belastingdienst kunt regelen en hoe u kunt voorkomen dat u toeslagen krijgt, waarop u helemaal geen recht hebt. De regels die de belastingdienst hierbij hanteert zijn voor een leek vaak lastig te begrijpen.

Wel of geen toeslagen?
Heeft u geen idee of u in aanmerking komt voor huur- en/of zorgtoeslag of het kindgebonden budget? Of heeft u wel recht op een toeslag en heeft u deze nog steeds niet ontvangen? Voor al deze problemen kunt u terecht bij de medewerkers van De Welle, die de Toeslagenzitting in de ZINiN Bibliotheek verzorgen. Zij weten precies wie wel in aanmerking komt en wie niet. Ook weten zij alles over terugbetalingsregelingen die u kunt treffen als u teveel toeslag uitgekeerd heeft gekregen.

Belastingteruggave
U kunt samen met een deskundige de belastingaanvraag in te vullen. Hiervoor betaalt u dan een vergoeding van vijf euro. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt bij Stichting De Welle (SDW), telefoonnummer 0548-638810. Voor aanvullende informatie kunt u terecht op www.zininbibliotheek.nl/agenda.

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 6 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 8 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 10 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 11 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 13 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08