Afbeelding

Vrijwilligers dragen ParkPinksterFestival

Algemeen

RIJSSEN - Het ParkPinksterFestival wordt op 10 juni 2019 voor het eerst georganiseerd. Een festival in en rondom het Parkgebouw in Rijssen om op 2e Pinksterdag echt Pinksteren te vieren. En om, zoals de organisatie het zelf zegt, 'een alternatief te bieden voor het jaarlijkse uitje naar de meubelboulevard'.

Het wordt een interkerkelijk Festival voor jong en oud. Pinksteren is in de christelijke feestdagen vaak een ondergeschoven kindje. Jannie Douma is voorzitter en aanjager van het ParkPinksterFestival. 'We willen het echte Pinksterfeest vieren, met de nadruk op de uitstorting van en de werking door de Heilige Geest. Dat gebeurde ruim 2000 jaar geleden, maar wij geloven dat dat nu nog steeds gebeurt.' Het wordt een bijzonder festival, waarbij ruimte is voor feest, aanbidding, maar ook gebed. Voor iedereen. Er zijn food- en koffietrucks voor een goed of gezellig gesprek, een tent met voorleesoma's voor de jongste bezoekers, maar ook muzikale ondersteuning door onder andere Joke Buijs en de band LEV. Daarnaast is het een lokaal gebeuren, door en voor Rijssen (e.o.), met medewerking van diverse (kinder)koren uit Rijssen, Enter en Holten.

Vrijwilligers
John Doornhegge is samen met Lianne van Dijk verantwoordelijk voor het kernteam Vrijwilligers. John: 'In het voorbereidende werk zijn we een mooi eind op weg. Maar wat we echt nog nodig hebben, zijn helpende handen. Daarbij denk ik aan Team Horeca, bijvoorbeeld in de vorm van concrete catering, maar ook bij de organisatie en uitvoering. Daarnaast zijn we echt nog op zoek naar mensen die willen helpen in de aankleding rondom de dag zelf.' John benadrukt dat dat niet alleen om creatievelingen en de versiering gaat. 'We hebben ook, juist, technische en sterke mensen nodig, die ons willen helpen om alles op te zetten.' Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat je de hele Tweede Pinksterdag aan de slag moet. Een paar uurtjes zijn ook welkom! Of je nu wilt helpen in de bediening, als voorleesoma in de voorleestent of misschien als oppas voor de allerkleinsten. Ben je benieuwd wat jij kan doen om het ParkPinksterFestival tot een succes te maken? Kijk op de nieuwe website www.parkpinksterfestival.nl of mail naar vrijwilligersparkpinksterfestival@outlook.com.

Verbinding
John: 'We willen verbinding maken. Mensen onderling, maar ook binnen de verschillende kerken, of met mensen zonder kerk. Iedereen is van harte welkom, het wordt boven alles een prachtig feest dat we met z'n allen vieren. Het mooie is dat we ook tijdens de voorbereidingen al merken dat het ParkPinksterFestival juist door het interkerkelijke karakter verbindt. Je krijgt nieuwe of andere inzichten en je doet het echt samen. Dat vind ik nu al winst.'

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 10 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 12 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 16 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 18 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 20 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 22 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43