Afbeelding

VVD-raadslid Rob de Koe verlaat de gemeenteraad

Algemeen

RIJSSEN – VVD-raadslid Rob de Koe was altijd goed te begrijpen, hij was zakelijk en voortvarend; bij het ongedurige af en door zijn grote dossierkennis wist hij steeds de kern van de zaak te raken.

Misschien was het juist die grote voortvarendheid die hem deed besluiten nu de politiek te verlaten. De VVD kwam aan het huidige college van B en W niet te pas en om nu weer vier jaar te wachten of te hopen op een ongeluk, dat duurde Rob de Koe duidelijk te lang.

De Koe was recht door zee en nooit bang om zijn nek uit te steken. Toen de toegezegde verjonging van de VVD-fractie enkele jaren geleden uitbleef, begon hij samen met fractiemedewerker Diny Heuver het succesvolle avontuur van Lokaal Liberaal. Maar uiteindelijk keerde "de verloren zoon weer terug bij vader Frans Noordam van de VVD," zoals raadsgriffier Gert Veerman het verwoordde in een humoristische "afscheidsverordening". VVD-fractieleider Frans Noordam dankte De Koe voor zijn tomeloze inzet. "Je duidelijke lichaamstaal en je gemakkelijk manier van omgaan." De Koe blijft overigens wel adviseur voor de VVD-fractie.

In zijn dankwoord zei De Koe het een eer te hebben gevonden 18 jaar politiek actief te zijn geweest. "De politiek geeft veel beslommeringen. Ik heb veel dingen proberen te bereiken, maar ook regelmatig gefrustreerd thuis gezeten als de zaken anders gingen." De Koe zei veel te danken hebben gehad aan wijlen CU-raadslid Jan Tijhof, oud-VVD-raadslid Martijn Spijker en wijlen VVD-raadslid Ton de Geest. "Alles wat ik deed legde ik altijd langs de liberale meetlat van Ton."

De Koe dankte zijn aanwezige ouders voor hun luisterend. "En wat mooi dat het me gelukt is jullie na 18 jaar hier in de raadszaal te krijgen." De Koe dankte zijn factiegenoten Frans Noordam en Elsbeth Deijk, alsook SGP-raadslid Ewart Bosma waarmee hij in de loop der jaren een vriendschappelijke verhouding opbouwde. Als advies gaf hij raad en college mee: "Regels hebben we nodig, maar ze zijn er voor de inwoners van onze gemeente en niet om ze weg te pesten." Burgemeester Arco Hofland speldde Rob de Koe een koninklijke onderscheiding op.

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 20 minuten geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 2 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 6 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 8 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 10 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 12 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek gisteren
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43