Afbeelding

Wat bracht het jaar 2018 Marjet Ligtenberg?

Algemeen

RIJSSEN - Deze week het artikel van Marjet Ligtenberg in onze serie: Wat bracht u het jaar 2018? Marjet was 13 jaar lang werkzaam op een basisschool in Barneveld en sinds twee jaar als leerkracht verbonden aan klas zes van de Reformatorische basisschool 'In den Climtuin' in Rijssen.

Marjet bezocht in vorig jaar het overvolle vluchtelingenkamp Mora op het Griekse eiland Lesbos. Ze nam actie om het leed te verzachtten, met de winter voor de deur.

Marjet Ligtenberg
Het jaar 2018 in was voor mij een jaar dat in het teken stond van hulp aan de vluchtelingen op Lesbos. In februari sloten we ons aan bij een landelijke actie via Terdege om luiers in te zamelen. Deze actie liep vooral via social media. Maar de kracht van mond op mond reclame is enorm. Ik vond het geweldig om te zien als er 's morgens weer kinderen op school kwamen en een pak Pampers meebrachten. Mijn klas stond op een gegeven moment vol met allemaal pakken Pampers. Net zoals bij mijn ouders thuis. De actie had resultaat: half maart gingen ongeveer 4.800 pakken luiers per vrachtwagen naar Lesbos. Een uitkomst in nood voor de duizenden vluchtelingen in kamp Moria.

Nood
De nood daar liet me niet los en al snel was ik van plan om in de zomer een poosje te gaan helpen in het vluchtelingenkamp. Dat heb ik gedaan. Geen moment heb ik spijt gehad dat ik ben gegaan. Met eigen ogen heb ik gezien hoe moeilijk de omstandigheden voor de vluchtelingen zijn. Naast het vele werk kon ik de vluchtelingen niet meer geven dat een vriendelijk woord of een aardige blik. Maar hebben we dat niet juist allemaal nodig? Ik zag in het kamp wat een prachtig werk er gedaan wordt. Vooral ook door organisaties uit Nederland. Hulp is er nog steeds nodig. Neem eens een kijkje op de site van Christian RefugeeRelief. Misschien is het iets voor u/jou om te gaan?

Actie
Toen ik een paar weken terug was, ben ik samen met mijn ouders de actie 'Help Moria de winter door' gestart. Wat was het mooi om te zien dat er in Rijssen-Holten en omgeving zoveel mensen bereid waren om wat te geven voor de vluchtelingen daar. In korte tijd, ruim 4 weken, kwamen er 1.500 zakken winterkleding en 12.500 euro aan giften binnen. Jong, oud, bekenden, onbekenden hebben wat gegeven of meegeholpen. Iedereen nogmaals hartelijk bedankt! Vooral de kinderen van groep 6 van de 'Climtuin', mijn klas, wil ik in het zonnetje zetten. Na schooltijd zware zakken versjouwen of reclame maken, jullie deden het allemaal! Jullie hebben je enorm ingezet: bedankt!

Help elkaar
Ik ben me bewust dat we met elkaar niet kunnen voorzien in de basisbehoeften voor vluchtelingen: een rustige en veilige plek waar mensen hun leven kunnen opbouwen. Wel kunnen we voor hen bidden, wat van onze tijd geven, er voor hen zijn en hen zien. Hier in Rijssen of waar dan ook!

Dick Tukkers

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 16 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 22 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55