Afbeelding

Toverlantaarnvoorstelling in Rijssens Museum door Nathan Koedoot

Algemeen

RIJSSEN – Nathan Koedoot uit Den Ham verzorgt donderdagavond 21 februari een toverlantaarnvoorstelling in 'n Koffiehook van het brandweermuseum.

De voorstelling hoort bij de tijdelijke expositie van toverlantaarnverzamelaar Paul van den Heuvel (rechts op de foto) uit Ermelo die tot en met zaterdag 13 april loopt. "We proberen bij iedere tijdelijke expositie een lezing te organiseren waarbij wat meer verteld wordt over de zaken die we exposeren," zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum.

"Deze keer hebben we Paul van den Heuvel en zijn partner Agnes gevraagd een voorstelling te verzorgen. Zij hadden dat al toegezegd, maar Nathan Koedoot (links op de foto) uit Den Ham is een goede vriend van Van den Heuvel en hij heeft hem bereid gevonden deze keer de voorstelling te doen. Best bijzonder dat een jongere als Nathan Koedoot een voorstelling verzorgt op een nostalgische toverlantaarn. "Hij heeft zeker een hang naar het verleden, want hij verzamelt toverlantaarns maar bezit ook oldtimer Sparta verpleegsterbrommer. Hij is het jongste lid van de Vroomshoopse klassieke brommersclub 't Oale Kreng."

Koedoot zal het een en ander vertellen over de historische achtergronden van de toverlantaarn en laten zien hoe vroeger de mensen de lichtbeelden beleefden. "Eigenlijk is het een combinatie van een lezing aan de hand van een demonstratie." Iedereen is van harte welkom. Inloop op 22 februari vanaf 19.30 uur. De voorstelling begint om 20.00 uur en zal een kleine drie kwartier duren. Daarna is het pauze en na de pauze is er nog gelegenheid om de expositie te bezoeken.
De entree is gratis. Wel wordt voor twee keer koffie of thee met iets erbij een kleine vergoeding van 4 euro per persoon gevraagd. Aanmelden is niet verplicht maar wie verzekerd wil zijn van een plaats kan dat telefonisch doen op nummer 0548 514 261 of per mail info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van "toverlantaarn".

Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 15 minuten geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 2 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 18 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 20 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06