Afbeelding

Alphoornlessen

Algemeen

RIJSSEN - Het Rijssense alphoorn-duo Fortissimo treedt zelf regelmatig op en heeft al aan diverse activiteiten en concerten deelgenomen waaronder optredens bij Radio 4 en vele feesten en activiteiten. Ook zijn er veel optredens geweest bij bejaardencentra in het hele land en wordt nog regelmatig een beroep gedaan op het alphoorn-duo.

Zij organiseren voorlichting bijeenkomsten en demonstraties van diverse soorten hoorns, waaronder de sjofar, de bazuin, de midwinterhoorn en het spelen op gestemde muziekklokjes /koeienbelletjes met orgelbegeleiding. Zij gaan bijna nooit zonder de alphoorn op pad en ook met vakanties met de camper gaan de hoorns mee op reis zodat er regelmatig ergens gespeeld kan worden.

Lessen
Door het enthousiasme voor het alphoornspelen ontstond het idee om hier wat meer mee te doen en zo is de alphoorn cursus ontwikkeld. Doel is om deze te starten ergens na 1 maart. Alphoornduo-fortissimo wil dit mooie instrument niet misbruiken voor andere soorten muziek maar zich houden aan het originele alphoornspelen waarbij het ontstaan van de muziek vanuit vroeger tijden en de precieze methode van het spelen op dit machtige instrument de hoofdrol spelen . Alleen op deze wijze komt het instrument tot zijn recht.

Doe mee
Men hoeft geen eigen instrument te hebben; er zijn leeninstrumenten aanwezig. De lessen worden gegeven op een avond of op zaterdag middag in een verwarmde grote schuur of buiten bij goed weer en kunnen daarom het hele jaar door gegeven worden. Er wordt per keer in eerste instantie 2 uur lesgegeven in: blaastechniek, soorten ademhaling en hoorngebruik, muzieknoten leren kennen en juist interpreteren en natuurlijk het instuderen van liedjes. Opgave kan via info@alphoornduo-fortissimo.nl en informatie kunt u krijgen onder telefoonnummer 0653911034 of 0548522162 Kijk ook op: www.alphoornduo-fortissimo.nl

Afbeelding
Draaien maar! 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 9 uur geleden
De volgende Dutch Supersport ronde staat gepland voor zaterdag 18 mei.
Maik Duin scoort knappe tweede plaats op het TT Circuit Assen 30 apr, 10:17
Vlak voor de finish in Rijssen krijgen de renners nog de lastige Markeloseberg voor hun kiezen. (Foto: Herbert Huizer)
Sterk internationaal deelnemersveld belooft spannende Ronde van Overijssel 29 apr, 18:04
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 19:27
Afbeelding
Cursus Jeugdnatuurbegeleider Sallandse Heuvelrug en Reggedal 28 apr, 17:58
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
Bijen zijn zeer belangrijk voor het ecosysteem, helaas slinken hun aantallen.
Help Nederland in bloei te zetten 28 apr, 11:55