Afbeelding

Leven na een beenamputatie

Algemeen

ENSCHEDE - Het Roessingh in Enschede wil het brede publiek nog beter informeren over de gevolgen en behandelingen van uiteenlopende aandoeningen. Experts geven dan een interessante uitleg over diverse thema's. Op donderdag 28 maart is de eerste bijeenkomst van deze publieksacademie. Met als thema: leven na een beenamputatie.

Een ernstig ongeval, kanker, suikerziekte of vaatlijden zijn enkele oorzaken van het moeten amputeren van ledematen. Ongeacht de oorzaak, is verlies van een been een heftige gebeurtenis voor ieder persoon die geconfronteerd wordt met een beenamputatie. Wat betekent het in de praktijk om een of beide benen te moeten verliezen, hoe zit het leven na een beenamputatie er uit en wat is er nog mogelijk om goed mogelijk te kunnen functioneren en deelnemen aan de maatschappij na een beenamputatie? Dit zijn de vragen waar de drie professionals van Roessingh deze avond met het brede publiek willen spreken. U kunt zich aanmelden via marketing@roessingh.nl o.v.v. Publieksacademie.

Programma
Het programma begint om 18.00 uur, met een presentatie over de medische aspecten van beenamputaties door revalidatiearts Drs. B. Fard. Hierna volgt een blik op de toekomst met innovatieve beenprotheses door Prof. Dr. J.S. Rietman. Hoogleraar revalidatiegeneeskunde. vanaf 19.10 uur is er een interactieve demonstratie over prothese techniek door Ing. J. J. De Koning, senior orthopedische technoloog RRT. Kijk voor meer informatie ook op: www.roessingh.nl/over/actueel/publieksacademie-roessingh

Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 1 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 17 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 19 uur geleden
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04
Philip Dröge is historicus, columnist en journalist.
Philip Dröge over een vergeten stukje van de Nederlandse taal 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Koffie en Klets in De Bron in Enter 27 mrt, 08:06
Afbeelding
De Welle sluit sportinstuif-seizoen af met springfestijn 26 mrt, 17:58