Afbeelding

Dinant Brinks na 25 jaar uit bestuur Rijssens Museum

Algemeen

RIJSSEN - Secretaris Dinant Brinks (74) heeft na 25 jaar afscheid genomen van het bestuur van het Rijssens Museum.

In zijn laatste bestuursvergadering vorige week, werd hij voor zijn verdiensten bedankt door voorzitter Jan Bakker die hem een boeket meegaf voor zijn vrouw Anneke.

Kleurrijk
Brinks zat op de kop een kwarteeuw in het museumbestuur en hij maakte er boeiende tijden mee. Hij kwam in 1994 in het bestuur dat toen nog onder leiding stond van voorzitter Dick ter Harmsel. Hij was nauw betrokken bij de totstandkoming van het Internationaal Brandweermuseum Rijssen dat in het Tweede Bouwhuis werd ondergebracht. Hij bekleedde in de loop van de jaren ook diverse bestuursfuncties: zo was hij bestuurslid, penningmeester, secretaris en voorzitter.

Aanpakken
Naar eigen zeggen had hij de tijd in het museumbestuur niet graag willen missen. "Ik heb door al die jaren heen de beide musea zien evolueren tot wat ze nu zijn." Brinks heeft de musea in de opbouwfase meegemaakt en dat betekende dat de bestuursleden ook daadwerkelijk zelf de handen uit de mouwen moesten steken.

Digitalisering
Dinant Brinks heeft zich veel ingezet voor alles wat met digitalisering te maken had. De website Rijssen in Beeld, de voorloper van Erfgoed Rijssen-Holten, is eigenlijk zo'n beetje zijn levenswerk waarbij hij zelf ook bijgedragen heeft aan het scannen en handmatig inbrengen van talloze foto's. Ook heeft hij altijd namens het museum zitting gehad in de Stuurgroep Erfgoed Rijssen Holten die toezicht houdt op de gelijknamige website.

Dank
Brinks werd door voorzitter Jan Bakker gevraagd om alle kennis en ervaring die hij in de loop jaren heeft opgedaan veilig te stellen en aan te wenden voor het museum. De komende jaarvergadering van maandag 6 mei aanstaande wordt nog door hem afgehandeld.
Brinks blijft als vrijwilliger aan 'zijn' museum verbonden. Er komt nog een officieel afscheidsmoment voor hem. Het secretariaat zal worden overgenomen door bestuurslid Jennet van der Harst-Poortman.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 1 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 2 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 7 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 8 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 9 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54