Afbeelding

Filmweek Oudheidkamer Hoolt'n

Algemeen

HOLTEN - Voor donateurs en andere belangstellenden organiseert de Werkgroep Film van de Oudheidkamer ook dit jaar weer een filmweek. Van maandag 18 maart tot en met donderdag 21 maart is er dagelijks een middagfilmvoorstelling en een avondfilmvoorstelling. Het betreft vooral historisch filmmateriaal van Holten en omgeving.

De films worden vertoond bij de Oudheidkamer, Dorpsstraat 25-27 in Holten. De filmvoorstellingen vinden plaats in de voormalige raadszaal van de gemeente Holten. Aanvang van de middagvoorstelling is om 14.30 uur en van de avondvoorstelling om 19.30 uur. De toegang is gratis, vrijwillige giften zijn uiteraard welkom. In verband met de beperkte ruimte wordt u verzocht uiterlijk 18 maart te reserveren bij Jolanda Ulfman via 06-83143297 of oudheidkamer-holten@home.nl.

Maandag 18 maart
De films 'Holten in 1956' en 'Het verhaal van boerderij "De Buisweerd" bij de Schipbeek bij de Wippert' worden vertoond. De eerste is van cineast Van Leeuwen, die het leven in het dorp heeft vastgelegd. De tweede film vertelt het verhaal van "De Buisweerd" onder andere tijdens de Tweede Wereldoorlog

Dinsdag 19 Maart
"Het dorp" 1974-'75, Dorpsschoolfilm van cineast Kees Bos. Verder het interview met Kees Bos voor 'Van Gewest tot Gewest' en de film over de sluiting van Hotel Holterman.

Woensdag 20 maart
"De Sallandse heuvelrug", van Arjan & Jan van Langen een film uit 2005, "Holten rond 1935", de oudste film uit het archief en "Oranje boven" is de titel van deze Dorpsschoolfilm van cineast Kees Bos.

Donderdag 21 maart
"Arbeidskamp 236 President Steijn", een film gemaakt door de werkgroep Film op het terrein van het voormalige Arbeidskamp.
"De Natuur van Kees Bos" is de titel van deze door Kees zelf opgenomen film met zijn 16 mm camera.

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 2 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 4 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 7 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 10 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 11 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 14 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 18 apr, 19:49
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43