Afbeelding

Jannie Agteresch zestig jaar lid van Cantica

Algemeen

RIJSSEN - Tijdens de jaarvergadering van het gemengd Koor Cantica uit Rijssen werd stilgestaan bij het feit dat "oma van het koor" Jannie Agteresch (74) haar zestigjarig jubileum mocht vieren.

Namens bestuur en leden werd Jannie van harte gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal. Ze wensten haar toe dat de inhoud van de door Cantica gezongen liederen tot zegen mogen zijn in haar leven. Haar werd toegezongen psalm 118:1 Laat ieder 's Heeren goedheid loven!

Jannie werd op 14-jarige leeftijd lid van het koor. Haar interesse voor het zingen begon al vroeg, ze zong al vanaf de eerste klas van de basisschool. Jannie zong niet alleen, zij vervulde 40 jaar bestuursfuncties bij het koor en heeft honderden repetities, uitvoeringen en vergaderingen bijgewoond.

Jubilate
Sinds vele jaren is ze begeleidster van het Jeugdkoor Jubilate, met ongeveer 80 leden van 6 tot 12 jaar. Deze taak voert ze op verzoek nog steeds met plezier uit en leverde haar de mooie bijnaam op van "de oma van het koor". In 2015 ontving Jannie een koninklijke onderscheiding voor haar werkzaamheden bij Cantica en Jubilate, maar ook voor het verrichten van jarenlang vrijwilligerswerk op de Woonzorgcentrum Maranatha en Wellehof. Ter gelegenheid hiervan maakte dirigent Otto Zwolman van Jubilate een speciaal lied gebaseerd op het vele werk van Jannie. Dit speciale lied werd haar toegezongen door de kinderen van Jubilate. Iets waar ze nog met veel genoegen aan terug denkt.

Dick Tukkers

Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 10 uur geleden
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 18 uur geleden
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 19 uur geleden
Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 21 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 16 apr, 19:54
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 16 apr, 17:54
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 16 apr, 13:54
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 16 apr, 12:04