Afbeelding
Foto: VANRIJKNIJKAMP

Afgedroogd en toch drijfnat

Algemeen

RIJSSEN - Zaterdag Sportclub 1 tegen EFC PW 1885 1 op het programma.

Prins Willem uit Enschede staat momenteel 2e in de competitie en dus zou het een moeilijke wedstrijd gaan worden. Bovendien stond er een aantal basisspelers langs de lijn en na de warming up was de eerste wissel ook duidelijk. Sportclub stond daarmee al achter voordat de wedstrijd begonnen was.
Een moeilijke wedstrijd; dat werd gaandeweg de wedstrijd steeds duidelijker. En aan het einde van de wedstrijd was het verschil evenwel duidelijk. PW was de betere ploeg en won met 0-3. Maar de manier waarop het resultaat tot stand kwam...
Vanaf het eerste fluitsignaal begonnen de eerste druppels te vallen en hoe verder de wedstrijd vorderde hoe harder de druppels naar beneden kwamen. Het door de regen van afgelopen week zwaar geworden veld, kreeg het zwaar te verduren en werd alsmaar zwaarder te bespelen. In de tweede helft viel een hoge bal als een plofbal dood op het drassige veld. En echt lekker rollen wilde die op het omgeploegde terrein ook niet. Iets dat op zichzelf in het voordeel was van Sportclub. Het zware veld remde het spel van PW af en conditioneel kon Sportclub de strijd blijven aangaan. Sportclub had zelfs enkele grote kansen om gelijk of voor te komen, maar verzuimde die te verzilveren. Tijs Theijink schoot hoog over en de intikker van Marco Stegeman weigerde het doel in te rollen. De bal bleef door de modder op de doellijn liggen en kon daarom eenvoudig worden weggewerkt door PW. Aan de andere kant lukte het wel, al leek het enkele malen buitenspel. Geen van beide teams kwam door het veld en de wind, regen, hagel en onweer in het eigen spel, maar voor het toch aanwezige publiek, dat een beschutte plek had gevonden op de tribune, was het bij tijd en wijle wel een vermakelijke partij om te zien. Zo nu en dan een buik- of rugschuiver, regelmatig een uitglijder of buiteling en soms een potje modderworstelen. De cameraman op de steiger tegenover de tribune kon op tijd beneden komen alvorens de stellage omver werd geblazen. Een vlaggenmast verloor de strijd van de elementen en knakte. Er viel met andere woorden genoeg te zien en dus was de sfeer bij het publiek er niet minder om. Een bijzondere wedstrijd dus met een hele normale uitslag. Volgende week, in de derby tegen Rijssen Vooruit - ten minste als het veld aldaar het toelaat - zullen we zien of de shirts weer wit te krijgen waren. Vanaf deze plek succes gewenst met de was.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 15 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 20 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55