Afbeelding

"Ons Vermaak" start met jeugdcursus vissen

Algemeen

RIJSSEN - Hengelsportvereniging "Ons Vermaak" uit Rijssen organiseert in de maanden april en mei opnieuw een jeugdviscursus.

Het vissen leeft flink onder de Rijssense jeugd. Dat ziet de vereniging terug in de aanmeldingen voor zowel de jeugdwedstrijden als in de jeugdviscursus. Daarom organiseren ze ook in 2019 weer een jeugdviscursus. De cursus start net als vorig jaar in april zodat de jeugd het maximale van het geleerde in de praktijk kan brengen. De vereniging hoopt de jeugd te stimuleren om er op uit te trekken en te gaan vissen, uiteraard met respect voor de natuur en de gevangen vis.

Leer de beginselen
De cursus is bedoeld voor jonge vissertjes om de beginselen van het vissen met de vaste hengel onder de knie te krijgen. Tijdens de cursus leren de meisjes en jongens verschillende vissen herkennen en hoe deze vissen leven. Ze gaan oefenen met het aanzetten van een haakje aan de lijn, het uitloden van een dobber en het maken van een lijntje. De lijntjes worden op maat gemaakt voor de eigen hengel van de vissertjes, deze dienen ze de tweede avond mee te brengen. Er wordt uitgelegd hoe lokvoer werkt en hoe aas op de haak wordt gezet. De laatste avond wordt er gevist om het geleerde in de praktijk te brengen aan de verenigingsvijver.

Cursusavonden
De cursusavonden zijn op 16 en 24 april in Speeltuin Irene aan de Vennekesgaarden. De derde cursusavond vindt plaats op 7 mei aan de visvijver op de hoek van de Nijverdalseweg en de Morsweg. De avonden starten om 19.00 uur tot ongeveer 20.45 uur. De deelnemers krijgen een informatiepakket mee naar huis. De cursus is bedoeld voor jongens en meisjes van 10 tot en met 13 jaar. Het deelnemen aan de jeugdviscursus is voor jeugdleden van Ons Vermaak gratis. Niet-leden kunnen voor of tijdens de cursus lid worden door het aanvragen van een Jeugdvispas. Deze Jeugdvispas kost slechts 8,50 euro, en kan worden aangevraagd via www.onsvermaakrijssen.nl of bij de verkooppunten Hengelsport Rijssen en Rosman Diervoeders.

Informatie
Voor meer informatie, kijk op website www.onsvermaakrijssen.nl of onze Facebookpagina.

De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 1 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 3 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 15 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 17 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 19 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 20 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 22 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29