Afbeelding
Foto: Gebruiker

Haarstraat 3 verandert in winkels, stadswoningen en appartementen

Algemeen

RIJSSEN – Als alle plannen doorgaan verandert het bedrijfsverzamelgebouw Haarstraat 3 in een stijlvol woon-winkelcomplex.

Donderdagavond bogen de leden van de gemeentelijke Commissie Grondgebied zich over het principebesluit dat B en W aan de politici voorlegden om te komen tot realisatie van 26 appartementen en 900 vierkante meter commerciële ruimte. Dat was ruim 1300 vierkante meter. De dames en heren politici konden zich vinden in de plannen.

Wel werd gevraagd wat er gaat gebeuren met de horecagelegenheid voor het huidige pand, want die komt in de nieuwe plannen niet meer voor. Wethouder Roland Cornelissen zei in gesprek te zijn met de eigenaar en zodra er wat te melden is dat hij daarmee naar buiten zal komen.

Overigens gaat niet alleen de voorkant op de schop, ook de achterkant aan de Bouwstraatzijde met het parkeerterrein zal een totaal ander aanzien krijgen. De parkeerplaats blijft, maar ook aan de achterkant komen appartementen en stadswoningen. De parkeerplaatsen bij de woningen wordt ondergronds aangelegd in de vorm van een half verdiepte stallingsgarage met 26 parkeerplaatsen en bergingen. Aan de Bouwstraatzijde komen 54 parkeerplaatsen met het nodige groen.

Haarstraat 3 is historische grond. Ooit stond hier de openbare Schildschool. De huidige parkeerplaats aan de Bouwstraat was het schoolplein. Op historische foto's is goed te zien dat de Schildschool een bijzonder markante gevel had. Vanuit kringen van Rijssense historieliefhebbers is meerdere keren voorgesteld om de oude Schildschoolgevel op een of andere manier te laten terugkeren in een nieuwe pand, zodat het Rijssense stadshart iets van zijn voorname aanzien terug zou krijgen.Overigens is het nieuw te bouwen pand een geweldige verbetering ten opzichte van het vooral functionele bouwsel waarin Albert Hein zich in de vorige eeuw in Rijssen vestigde.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 3 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 4 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 8 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 10 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04