Afbeelding

Fietsen voor het goede doel

Algemeen

RIJSSEN - Door de Stichting Living For Africa zal er een sponsorfietstocht worden georganiseerd op donderdag 30 mei, vrijdag, 31 mei en zaterdag 1 juni.

De initiatiefnemers zijn Jan Pijffers, Leo Nieuwenhuis en Frank Weenink. Zij willen samen met jongeren geld ophalen om het voor evangelisten in Afrika mogelijk te maken op missie te gaan, naar school te gaan en hulp te krijgen bij andere voorzieningen. Het initiatief is interkerkelijk en de deelnemende jongeren komen dan ook vanuit verschillende kerken in Rijssen.

Voorbereiding
Als voorbereiding op deze sponsorfietstocht genaamd ''Move The Message'' was er een bijeenkomst waar zowel de organisatoren als de deelnemers aanwezig waren om elkaar te leren kennen en na te denken over het verloop van de tocht. Jan Pijffers vertelde de ervaringen die hij op deed in Uganda, maar ook van de nood die er ter plaatse heerst, vooral de geestelijke nood.

Rustmomenten
Vervolgens gaf Arjan Slagman als ervaringsdeskundige aan wat er op een dergelijke tocht valt te verwachten. De 300 af te leggen kilometers lijken in eerste instantie best veel, maar zijn ervaring is dat als er momenten onderweg worden ingebouwd voor rust, deze afstand te doen is. Er gaat een verzorgingsploeg mee en dus hoeven de deelnemers zich alleen op het fietsen te richtten.

De route
Op Hemelvaartsdag wordt 's morgens vroeg vanuit Rijssen vertrokken. In de regio Apeldoorn/Beekbergen zal er een kerkdienst worden bezocht. Vervolgens fietst men richting Barneveld-Veenendaal, onderweg brengen ze een bezoek bij Groot Nieuws Radio of Trans World Radio. De volgende dag wordt de tocht voortgezet richting Utrecht, waar een fotomoment volgt bij de Dom. Daarna gaat de tocht verder naar de Naarder Vesting. Aansluitend fietst de groep oostwaarts om in de buurt van Kampen te overnachten. De laatste dag fietsen ze naar Hardenberg waar de tocht eindigt bij camping de Klimberg.

Interesse om mee te fietsen? Aanmelden kan nog via https://supp.to/mtm
Dick Tukkers

De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 53 minuten geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 20 apr, 08:00
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 19 apr, 19:55
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 19 apr, 17:53