Afbeelding

Wegkijken kan niet

Algemeen

WIERDEN – Drie kunstenaars exposeren vanaf 28 maart bij Galerie Tolg'Art in Wierden.

De lente-expositie wordt geopend op zaterdag 30 maart van 14.00 tot 16.00 uur. De kunstenaars Dorien Plaat, Ed van Haren en Janneke Hengst zijn daarbij . De expositie loopt tot en met 4 mei.

Trotseren
Dorien Plaat (Kumasi, Ghana 1960) uit Gorssel maakt dwingende kunst. Ze begon in Tanzania met schilderen. Ze houdt van mensen die anders zijn en niet voldoen aan het voorgeschreven schoonheidsideaal: transgenders, dikke kinderen en ouderen die hun onzekerheden trotseren én de blik van het publiek. Dat is de indringende beeldtaal van Plaat; ze schuurt! Wegkijken kan niet. Dorien Plaat dwingt tot kijken; en zij wint!

Gelaagd
Zuid-Limburger Ed van Haren (Bocholtz 1951) woont in Almelo. Hij behaalde hij zijn eerstegraadsbevoegdheid handvaardigheid op de Tilburgse Academie voor Beeldende Vorming. Tot 2017 was hij docent, maar nu fulltime beeldend kunstenaar. De natuur inspireert hem. Van Haren werkt vaak met gelaagd hout als okoume multiplex. Bol en hol wisselen elkaar af.

Intens
Janneke Hengst (Bolsward 1956) zet in haar atelier de werkelijkheid naar haar hand. Haar landschappen weerspiegelen gevoelens als angst, verlatenheid, bewondering, verbondenheid en intense liefde. Ze wil het onzichtbare laten zien; wat gebeurt er achter de horizon? De kijker wil graag met landschap versmelten. Al fietsend het hoge gras langs je benen voelen, zon en zwoele wind op je huid. Herinneringen aan haar levensjaren achter de IJsselmeerdijk in Gaast. De kleuren van het riet, geuren van water en land, stilte…eeuwigheidservaring door icht aan de einder dat het water raakt en de wereld spiegelt. Opnieuw een boeiende belevingsmix van drie kunstenaars die durven.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 14 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 15 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 19 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 21 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04