Afbeelding
Foto: Jan van de Maat

Groen licht voor twee woonwerklocaties aan Kryptonstraat

Algemeen

RIJSSEN – De politiek heeft geen bezwaar tegen het realiseren van twee woon-werklocaties op een perceel aan de Kryptonstraat dat nu in gebruik is als dierenweide.

Tuincentrum Troost wil op het achterterrein, grenzend aan het fietspad tussen de Nijverdalseweg en de Kryptonstraat, de nieuwe woon-werklocaties realiseren. Donderdagavond werden de plannen besproken in de Commissie Grondgebied en daar waren op voorhand geen bezwaren tegen de voornemens.

Wel kwamen er bezwaren van een achttal de bewoners van de Ligtenbergerdijk. Namens hen werd het woord gevoerd door Marco Nijsink die liet weten dat hij totaal niet serieus was genomen door de gemeente. Volgens hem zou er in een eerder stadium sprake zijn geweest van 4 in plaats van 2 woon-werklocaties. SGP-raadslid Richard Jansen (foto) vroeg zich af of er niet heel veel ruimte lag tussen de bewuste locaties en de bewoners van de Ligtenbergerdijk. Jansen doelde er op dat tussen de te bebouwen percelen een groenstrook ligt, een fietspad, nog een groenstrook, de Maatgraven en aan de overkant eveneens nog een groenstrook.

Nijsink betoogde echter dat de tuinen van de Ligtenbergerdijk hoger gelegen zijn en dat daardoor verlies van privacy dreigt op te treden. Hij zei er niet gerust op te zijn dat er in de toekomst toch nog vier huizen zouden worden gebouwd. Jansen vond dat de woon-werkeenheden goed aansluiten bij de achterliggende Kryptonstraat. Volgens hem zouden de plannen al een aanpassingen zijn ondergaan in overleg met belanghebbenden. Hij zei voorstander te zijn.

Volgens Niek Otten (CU) zouden de plannen van Troost passen binnen de beleidskaders. Dieger ten Berge (CDA) zei zich de angst van de omwonenden wel te kunnen voorstellen, "maar er zijn al aanpassingen gekomen en daarom zijn wij voor deze plannen." Ook Rob Meijerink (PvdA) liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. Jan Beunk (Gemeentebelang) bestempelde de plannen als een ideaal voorbeeld voor woon-werklocaties.

Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 3 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 5 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07
Afbeelding
Oranjezangavond in de Zuiderkerk 11 apr, 10:09
Leden van MAC de Holterberg druk met de opbouw, met zittend scheidend voorzitter Jan Kampman met links naast hem André Vincent, voorzitter van de crosscommissie (foto: Coen van Hoevelaak).
MAC de Holterberg is al bijna 80 jaar actief in Holten 10 apr, 19:44
Wilco Hoevink maakte het tweede doelpunt van de middag
Hekkensluiter SP Daarle zorgt niet voor verrassing 10 apr, 18:04