Afbeelding

Internationale leerlingen op bezoek bij Reggesteyn

Algemeen

RIJSSEN - Deze week zijn er bij Reggesteyn 24 leerlingen uit verschillende Europese landen te gast in het kader van het Erasmusproject.

Al jaren is Reggesteyn actief in dit internationale uitwisselingsproject, waarin het onderwijs van de toekomst in Europa centraal staat. Vanuit Reggesteyn zijn er 39 enthousiaste leerlingen geselecteerd die deelnemen aan het Erasmusproject. Deze 39 leerlingen hebben elk in een motivatiebrief aangegeven waarom ze graag willen meedoen. Daarnaast was een presentatie onderdeel van de selectieprocedure. De uitwisseling tussen de verschillende landen wordt verdeeld over 2 jaar. In de tussentijd doen de leerlingen opdrachten. Naast Reggesteyn doen scholen uit Duitsland, Portugal, Italië, Zweden en Griekenland mee. Het Erasmusproject is een initiatief vanuit de Europese Unie.

Leerzaam
"Dit is een erg leerzaam project", zegt Edward Huisman, docent lichamelijke opvoeding van Reggesteyn en (mede) initiatiefnemer van het project voor Reggesteyn. "Niet alleen wordt het Europees burgerschap gestimuleerd, ook de samenwerking met andere scholen en leerlingen is een hele ervaring. Daarnaast logeren de leerlingen ook bij onze leerlingen thuis, dus ze krijgen ook inzicht in elkaars cultuur", aldus de docent. De samenwerking in dit project vindt plaats door middel van subsidies vanuit de EU.

Toekomstproject
Het project waar de leerlingen zich mee bezig houden is 'the European School of the Future'. De leerlingen denken mee over de school van de toekomst in Europa. Ze gaan aan de slag met thema's als de nieuwe manier van onderwijs of bijvoorbeeld de implementatie van Europese waarden zoals gelijkheid of democratie. Daarnaast krijgen ze workshops over flexibele lesroosters, eigenaarschap van de leerling en meer. De leerlingen moeten ook nadenken wat er op het gebied van onderwijsvernieuwing binnen de eigen school gerealiseerd kan worden. Erg waardevol dus! Deze week zijn 24 leerlingen uit Portugal, Griekenland, Duitsland, Italië en Zweden te gast in Nijverdal. Naast het programma over the European School of the Future brengen de leerlingen een bezoek aan de UT. Zij krijgen daar workshops aangeboden en ze moeten in groepjes opdrachten uitvoeren. De buitenlandse gasten krijgen ook een stukje Nederlandse cultuur aangeboden, zoals een bezoek aan Amsterdam, schaatsen, een kijkje bij het Huis van Cultuur en Bestuur en een activiteit bij de Wilgenwaerd.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 10 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 11 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 15 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 17 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04