Afbeelding

Jan Quintus Zwart 35 jaar dirigent

Algemeen

RIJSSEN - Jan Quintus Zwart werd op 12 maart 1984 benoemd als dirigent van het Christelijk Gemengde Zangvereniging Looft den Heer in Notter. Nu, na 35 jaar rijdt hij in verbondenheid met het koor nog steeds vol elan en met groot plezier iedere maandagavond naar Notter om zijn koor te dirigeren. Voorwaar een unicum in de zangwereld.

Dat het bestuur van Looft den Heer, gezien de jarenlange prettige samenwerking met de dirigent, dit niet onopgemerkt voorbij zou laten gaan laat zich raden. Tijdens een tweetal samenkomsten werd er aandacht besteed aan deze mijlpaal tussen dirigent en koor.

Nijverdal
Op 16 maart tijdens een gehouden koor- en samenzangavond in het Centrum in Nijverdal werd herdacht dat het eerste optreden van het koor met haar nieuwe dirigent in het jaar 1984 in dezelfde kerk plaatsvond. Om aan deze avond een speciaal tintje te geven werden er foto's op de beamer gepresenteerd over toen en nu. Er werd een gedicht voorgedragen en natuurlijk waren er bloemen voor de dirigent.

Kulturhus Notter
Op 19 maart, op de vaste repetitieavond van het koor, was het herdenkingsfeest wat groter van opzet. De grote zaal van het Kulturhus hing vol met slingers gemaakt van foto's die in de afgelopen 35 jaren waren gemaakt van koor en dirigent. Dit gaf veel stof voor het ophalen van herinnering bij zowel de dirigent, zijn vrouw en bij de leden van het koor. Voorzitter Jan Altena dankte de dirigent voor de prettige samenwerking in de afgelopen jaren. "Alles in onze
vereniging gaat nog steeds ingoede harmonie en daar zijn we zeer dankbaar voor", aldus de voorzitter. "Samen hebben we veel hoogte- en dieptepunten beleefd binnen het koor, veel lief en veel leed samen gedeeld." Voorzitter Altena reikte de jubilaris een bronzen sculptuur aan, voorstellende een dirigent, met het opschrift: "35 jaar dirigent Looft den Heer Notter" en een waardebon. Mevrouw Zwart werd vervolgens ruim in de bloemetjes gezet.

Dankwoord
Dirigent Quintus Zwart sprak zijn dank uit voor al de goede gaven en woorden. Hij is bijzonder dankbaar voor al deze jaren, temeer daar de verbondenheid met het koor groot is.

Dick Tukkers

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 3 uur geleden
Afbeelding
OV-ambassadeurs houden inloopspreekuur in Rijssen 5 uur geleden
Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 19 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 21 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 28 mrt, 14:09
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 28 mrt, 12:06
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12