Afbeelding

Mooie toekenningen van Cultuurfonds voor lokale cultuur

Algemeen

RIJSSEN - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar bijna € 185.000 toegekend voor 76 projecten en investeringen op het gebied van cultuur en natuur.

Zowel grootschalige als kleine intieme projecten konden op een bijdrage rekenen. Zo kreeg de Stichting Stift International Music Festival een toekenning van € 10.000 voor ondersteuning van het festival 2019 en Stichting De Meenthe € 8.500 voor het project 'Het Mysterie Wardenier', maar ontving ook het koor BlueBirdVoices! uit Zwolle een bedrag van € 500 voor een concert.

Lokaal
In Rijssen-Holten was de toekenning niet bijzonder groot; er ging 1.500 euro naar het jubileumconcert van Amazing. In de gemeente Hellendoorn waren de toekenningen groter. Hier ging 1.500 euro naar Stichting Canticum Novum voor een concert, 350 euro naar Margreet Jonker voor een muziekproductie en in totaal 2.500 euro voor IVN, voor het openluchtspel KUDDE. Zeker voor kleinere activiteiten zijn deze bijdragen van grote waarde om iets tot een succes te maken.

Fondsen op Naam
De bijdragen werden mede uit verschillende Fondsen op Naam, die bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel in beheer zijn, toegekend. Vooral het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel (KCIPO) en het Stadsfonds Almelo werden veelvuldig aangesproken. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft dit jaar € 1.000.000 om te investeren in cultuur en natuur in de provincie Overijssel. Dit geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties en de jaarlijkse Anjeractie. Maar ook van de vele CultuurFondsen op Naam die bij het Prins Bernhard Cultuurfonds in beheer zijn.

Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 1 uur geleden
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 3 uur geleden
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 15 uur geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 17 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent gisteren
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54