Afbeelding

Heerlijk, eerlijk streekbier én meer bij Twentse Bierbrouwerij

Algemeen

HENGELO - Twente kent veel heerlijke streekproducten; ook op het gebied van bier is voor de liefhebber veel te genieten. Zo biedt de Twentse Bierbrouwerij een mooie reeks Twentse bieren aan.

De Twentse Bierbrouwerij is in 2008 opgericht in Hengelo. De ambachtelijke brouwerij zit sinds november vorig jaar op een nieuwe locatie aan de Haaksbergerstraat 51. Niet alleen de brouwerij zit op deze mooie boerderij, maar ook het eigen proeflokaal is hier gevestigd.

Heerlijk en eerlijk
De Twentse Bierbrouwerij heeft een mooi assortiment onderscheidende bieren met een heerlijke smaak en herkenbaar regionaal karakter. Zo is het Twents Premium Pils inmiddels een bekende verschijning in de regionale horeca. Daarnaast heeft de Twentse Bierbrouwerij een vast assortiment speciaalbieren; zo geniet u van het Twents Oer Pils, Twents Wit, Twents Bok, Twents DeGusteau Chef's Blond, Twents Amber, Twents Radler en de Twentse Honing Tripel. Voor de thuismarkt zijn deze bieren ook te koop bij diverse supermarkten en slijters in de regio. Verkrijgbaar in kratten, 4-packs, grote flessen (0,75cl) en te koop als geschenkkist. Ook perfect als geschenk dus.

Proeflokaal
Bij de brouwerij is ook een eigen Proeflokaal en restaurant waar u kunt genieten van de bieren en heerlijke gerechten. Zo is hun specialiteit het Twents Black Angus vlees; een samenwerking met de Wildhoeve Farm in Markelo waar 75 eigen koeien lopen. Eén koe slachten zij per maand, waarvan ieder deel terug te vinden is op de menukaart. Bijvoorbeeld als dry aged lende-biefstuk of de overheerlijke Twentse runderstoofpot met Black Angus rundvlees. De Twentse Bierbrouwerij is ook een geweldige locatie voor feesten, bruiloften en evenementen. Een passende ruimte op een unieke locatie, met overheerlijke gerechten. Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een vergadering, lunch, wisselende daghap of één van de leuke arrangementen!

Speciaalbier Festival
De Twentse Bierbrouwerij is ook gastheer voor het Twents Speciaalbier Festival. Dit zal gehouden worden op zondag 9 juni. Deze achtste editie is groter dan ooit; ruim 25 á 30 brouwers zijn van de partij. Bezoekers kunnen dan ook genieten van zeker 120 bijzondere speciaalbieren. Er zijn ook foodtrucks en meer, zodat de inwendige mens niets tekort zal komen. Kijk voor actuele informatie op: www.twentsspeciaalbierfestival.nl of houdt de facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Kom langs!
Maak zelf kennis met de bijzondere bieren en overheerlijke gerechten van de Twentse Bierbrouwerij. De Twentse Bierbrouwerij is op dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 12.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 12.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 16.00 tot 23.00 uur en zondag van 16.00 tot 22.00 uur. Bel voor informatie met: 074-250 06 81 of kijk op: www.twentsebierbrouwerij.nl. Hier staat ook een uitgebreide lijst van de verkooppunten.

Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 6 uur geleden
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 8 uur geleden
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 12 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 14 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20