Afbeelding

De tijdloze kleding van Profuomo

Algemeen

Profuomo klinkt misschien Italiaans, maar het is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1934. De oprichter, Heinz Michaelis, heeft zijn familiebedrijf opgezet met een visie. Namelijk met aandacht voor elke stap die komt kijken bij het design- en productieproces. Het woord 'Prof' is afgeleid van 'Professioneel' en 'uomo' betekent 'man'. Ofwel kleding voor de professionele man. Het merk staat bekend om goede kwaliteit overhemden, stropdassen en heren accessoires.

Vanuit waar opereert Profuomo?

Het 'fashionlab' van Profuomo is te vinden in Capelle aan de IJssel, Zuid-Holland. In het fashionlab worden alle producten van het merk ontwikkeld. Herenmode is in de loop van de jaren steeds belangrijker geworden en daar wil Profuomo gehoor aan geven. Profuomo past daarom de kennis van andere modemerken toe aan hun eigen producten. De man wordt steeds bewuster van zijn uiterlijk en gaat voor wat vertrouwd aanvoelt. Daarnaast breidt het merk ieder jaar zijn collectie uit om mannen de kans te geven een eigen stijl te ontdekken. De kleding biedt je allerlei opties, van formeel tot informeel. Voor de modebewuste man ontbreekt er geen enkele mogelijkheid.

De familie Brandsma

Profuomo is drie generaties oud en opgericht door Heinz Michaelis in 1934. Heinz importeerde stoffen voor kleding uit Como, Italië. Dit is de reden voor het Italiaanse tintje dat Profuomo heeft. Familie Brandsma heeft het merk overgenomen en heeft Profuomo gemaakt tot wat het nu is; een van de bekendste merken herenmode uit Nederland.

Focus op overhemden

Profuomo heeft veel tijd en geld geïnvesteerd in het ontwikkelen van overhemden. De overhemden van het merk zijn daarom ook erg geliefd bij klanten. Je kunt kiezen uit verschillende dessins en stoffen, waardoor er een gevoel van exclusiviteit ontstaat. Deze stoffen komen uit Italië, bij een van de grootste weverijen genaamd 'Albini'. Profuomo heeft de klant laten onderzoeken wat het beste zit, door test overhemden op te sturen en om feedback te vragen. Zo zorgen ze ervoor dat je geen spijt hebt bij een aankoop. Het merk is altijd bezig met het vernieuwen van collecties en het uitbreiden van mogelijkheden. Zolang de stijl van Profuomo terug te vinden is, is alles mogelijk. Dit is de reden waarom Profuomo zo populair en geliefd is.

Extra opties

Profuomo maakt zijn kleding niet alleen voor de doorsnee man. Ben je bijvoorbeeld lang en past geen enkel overhemd goed? Daar heeft Profuomo over nagedacht en een collectie voor uitgebracht, namelijk Mouwlengte7. Bij deze overhemden is de ruglengte langer en de mouwlengte ook. Hierdoor zijn de overhemden geschikt voor de lange man. Ook als je verlangt naar luxe, kun je terecht bij Profuomo. De collecties  Profuomo Sky Blue overhemden en The Informalist worden geproduceerd met alleen de beste Italiaanse stoffen van de bekendste weverijen, zoals 'Albini'. Hierdoor wordt de kwaliteit van het overhemd gegarandeerd en zie je het vakmanschap in je kleding terug.

Ben je benieuwd geworden naar de kleding van Profuomo? Kijk dan op de merkpagina van Profuomo op overhemden.com.

Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 7 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 12 uur geleden
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55