Afbeelding

Zaterdag 13 april in het centrum van Rijssen: Rijssen Mobiliteit "Vroeger en Nu"

Algemeen

RIJSSEN - Op zaterdag 13 april van 10.00 uur tot 17.00 uur zullen er in het centrum van Rijssen diverse activiteiten plaatsvinden op het gebied van mobiliteit, dit onder de noemer Rijssen Mobiliteit "Vroeger en Nu". Dit evenement word georganiseerd door Johnny Jansen van AJ Events en Marcel Hazewinkel van Automobielbedrijf Beltman Rijssen. Verdere medewerking aan dit evenement wordt verleend door het winkelcentrum de Hoge Wal, winkeliersvereniging HABI Rijssen en het weekblad Hart van Rijssen. Tevens zal ten Brinke Transport uit Rijssen voor logistieke ondersteuning zorgen voor de activiteiten op het plein de Hoge Wal.

Het onderstaande programma laat zien dat er veel activiteiten zullen plaats vinden zowel voor de oudere als de jeugdige bezoekers van het centrum van Rijssen. Automobielbedrijf Beltman zal de hele dag aanwezig zijn met de nieuwste auto's van de merken Nissan en Kia, waaronder de elektrische varianten. En er zullen diverse klassieke auto's, motoren en brommers worden getoond in het centrum van Rijssen. Ook het transportbedrijf Pultrum zal in het centrum aanwezig zijn. Als attractie voor jong en oud zijn de radiografisch bestuurde modelbouw trucks doorlopend in actie.

Veel te beleven
Door het centrum van Rijssen zal een nog nooit in Rijssen vertoonde straatact van de "Stoommobiel" plaatsvinden. De stoommobiel gaat rijden op het traject Haarstraat-Schild, Grotestraat. Op het Europaplein zal Knobben Caravans uit Rijssen aanwezig zijn met het tonen van hun nieuwste caravans. Tussen de bedrijven door is er op het plein van de Hoge Wal tussen 11.00 en 17.00 uur een show van trialrijder Ewoud Lalkens; voormalig Nederlands Kampioen Trial rijden. Trial rijden is een behendigheidssport en geen snelheidssport. Het gaat hierbij om beheersing en evenwicht. Trialrijders kunnen hindernissen met een motor nemen die men vaak als toeschouwer onmogelijk acht.

Oldtimers
Een onderdeel van deze bijzondere dag is de pitstop van 600 bromfietsen op het plein voor de Hoge Wal in het kader van de jaarlijkse alternatieve Elfstedentocht georganiseerd door de Vroomshoopse Oltimerclub "'t Oale Kreng". Deze 13e editie is weer onder de regie van Arjan Pas tot stand gekomen. Arjan Pas is in de oldtimer-brommerwereld een begrip en het lukt hem elke keer weer een mooie tocht te organiseren. In verband met de te verwachten drukte zal er op twee tijdstippen een stop op het Hoge Walplein plaatsvinden, namelijk om 12.30 uur en om 15.00 uur. Voor de deelnemers aan deze Elfstedentocht is er tijdens de pitstop een demonstratie van de Trial Show. De deelnemers van de pitstop krijgen van de ondernemers uit het winkelcentrum de Hoge Wal iets aangeboden om de rit weer fris voort te kunnen zetten.

Veel te beleven
Naast alle bezienswaardigheden van deze dag wordt er natuurlijk ook aan de jeugdige bezoekers gedacht. Uiteraard mag een springkussen dan niet ontbreken en op het Schild is er een "Fantasia race". Dus op deze bijzondere Mobiliteitsdag "Vroeger en Nu" is er een programma met voor elk wat wils, waarbij de organisatoren jong en oud van harte uitnodigen.

Dick Tukkers

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 8 minuten geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 1 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 5 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 7 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 23 uur geleden
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04