Afbeelding

Laatste klassiek-concert Parkgebouw

Algemeen

RIJSSEN - Deze donderdag 11 april vindt alweer het laatste concert plaats in de Klassieke serie van Parkgebouw Rijssen. Dit keer kunt u genieten van prachtig viool- en pianospel.

Het programma: Schubert: Sonatine nr. 3 in g, D. 408. Liszt: Drei Zigeuner. Liszt: Die Zelle in Nonnenwerth. Liszt: La Lugubre Gondola. Prokofjev: Vijf melodieën, opus 35bis. Brahms: Sonate nr. 3 in d, opus 108. Kortom, een mooie diversiteit klassieke werken.

Winnaar
Eerste prijswinnaar Franz Liszt Piano Concours 2017 in Utrecht 'Alexander Ullman raakt de muzikale kern van Liszt', aldus het dagblad Trouw naar aanleiding van zijn triomf op het concours. Alexander Ullman won overtuigend de eerste prijs op het Internationale Franz Liszt Concours te Utrecht en hij wordt de interessantste winnaar genoemd sinds Enrico Pace en Igor Roma. Deze Engelsman maakte een diepe indruk op zowel jury als publiek met zijn krachtige en heldere pianospel.

Keleman
Samen met de Hongaarse violist Barnabas Kelemen speelde hij in de voorronde van dit concours een aantal werken voor viool en piano van Franz Liszt. Kelemen geldt als de beste vertolker van de werken van Bartók en Liszt, vandaar dat ze hem hebben gevraagd om de kandidaten bij te staan. Dit resulteerde in een serie recitals door Nederland. Zij openen met de klassiek/romantisch getinte 'Derde Sonatine' van Franz Schubert, gevolgd door een drietal liederen van Liszt voor viool en piano en de vijf sobere melodieën van Sergej Prokofjev. Besloten wordt met de onstuimige 'Derde Vioolsonate'van Johannes Brahms. Kortom, een avond vol muzikale indrukken en ontroering. Voorafgaande aan dit concert kunt u meer te weten komen over de muziekstukken die u deze avond zult horen, en misschien ook over de musici zelf. Deze 'Ontmoeting met Klassiek' organiseer het Parkgebouw in nauwe samenwerking met de Rijssense Orkest Van Het Oosten-celliste Anne Knappstein, die deze avond het een en ander zal vertellen en laten horen. Aanvang van de 'ontmoeting' is 19.00 uur in het Parkgebouw, entree vrij, s.v.p. wel aanmelden via pr@parkgebouw.nl. Het concert start om 20.00 uur en de kosten zijn € 22,- voor volwassenen en € 5,50 voor iedereen tot 18 jaar. Prijzen zijn inclusief verenigingskosten. Tickets kunnen worden geboekt via www.parkgebouw.nl of op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur aan de kassa van het Parkgebouw.

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 14 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 15 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 19 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 21 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen 27 mrt, 20:19
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04