Afbeelding

Kapper Joop gaat in nieuwe zaak door op oude voet

Algemeen

RIJSSEN - Kapper Joop opende op maandag 1 april zijn nieuwe kapperszaak in het pand van voorheen schoenmakerij Drenth aan het Hogepad 108 in Rijssen. Hoewel zijn kapperszaak op een nieuwe locatie is gevestigd blijft het bezoeken van deze zaak bij Joop en Mart Kalkman meer dan een knipbeurt. Het is de sfeer, de gezelligheid, het ongedwongene van de oude zaak overgebracht naar het nieuwe onderkomen.

In een tijd waarin het hele leven van A tot Z is ingepland, trekt kapper Joop Kalkman zijn eigen plan. Hij kiest bewust voor een retro-interieur, een nostalgische barbiersschort, klassieke bretels een mooie krulsnor. Zijn kapperszaak ademt de sfeer van toen, maar de kwaliteit van het knipwerk voldoet aan de nieuwste eisen van nu.

Herenkapper
Hij geniet van zijn werk als herenkapper. "Juist als herenkapper, daar heb ik bewust voor gekozen. Ik heb gekozen voor de heren en daar heb ik nog steeds geen spijt van."

Omgang met klanten
Een kapper gaat met mensen om en moet in elk geval wel een beetje een mensenmens zijn. Met mensen omgaan is ook mensen aanvoelen.

Loopbaan Joop
In 2002 startte Joop Kalkman met zijn kapperszaak aan de Rozengaarde 61 in Rijssen. Ik heb er toen ook voor gekozen om vooral mezelf te blijven en ik voelde me het beste thuis in de klassieke barbierssfeer van vroeger. Ik werk niet op afspraak, waardoor je een gemoedelijke sfeer in je zaak krijgt. In de Rozengaarde had ik twee stoelen op ongeveer 25 vierkante meter. Dat was niet veel, maar de kleine ruimte geeft ook veel gezelligheid. De gesprekken worden niet alleen gevoerd met de klant in de stoel, maar ook de wachtenden roeren zich. Dat vind ik geweldig," zegt Joop.

Zonder afspraak
Even wachtten is voor bepaalde mensen een opgave, aan de andere kant zeg ik: ''probeer het gewoon eens een keer uit''. Kom eens langs en ervaar de sfeer van een gezellige kapperszaak, een lekkere kop koffie en een goed gesprek over thuis en de wereld. Ik kan met een gerust hart zeggen dat hier nogal wat van die probeer-klanten zijn gebleven. Dat zegt wel wat."

Geweldige tijd
Na 17 jaar Rozengaarde vroegen we ons af of we op deze voet door zouden willen gaan. Welnu, iets meer lucht zou ons heel goed uitkomen en vandaar ook dat we het nieuwe onderkomen aan het Hogepad hebben betrokken. We hebben bij Minny Schutte een geweldige tijd gehad aan de Rozengaarde. We werken nu op een oppervlakte van 60 vierkante meter en dat werkt toch wel wat gemakkelijker. Zoon Matt is intussen ook in de zaak werkzaam. Hij heeft een kappersopleiding gevolgd en heeft gekozen voor het herenvak en is nu volledig gemotiveerd inzetbaar in de zaak. Samen met zijn vrouw Margreet als onmisbare kracht op de achtergrond, gaan Joop en Zoon er voor en proberen samen om het hun klanten het naar de zin te maken.

Dick Tukkers

De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 20 apr, 08:00
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 19 apr, 19:55
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 19 apr, 17:53
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 19 apr, 14:01