Afbeelding

Oranjevereniging Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - De Oranjevereniging Rijssen zorgt al decennia lang voor de organisatie van Koningsdag in Rijssen. Zij probeert daarbij een zo breed mogelijk programma op te zetten met voor elk wat wils en daarbij de kosten gering te houden.

Financiën
In een vraaggesprek met haar voorzitter de heer Olav Roeterdink vroeg ik hem hoe het financieel mogelijk is voor de Oranjevereniging Rijssen om ieder jaar weer een zo breed mogelijk programma te kunnen presenteren.

Olav: '' Wij financieren het programma dit jaar met een begroting van circa 24000 euro. Deze financiën ontvangen wij door middel van onze 489 leden/donateurs en wij ontvangen van de gemeente een subsidie circa 4300 euro. De Oranjevereniging haalt met het Oranjemagazine en diverse andere inkomsten geld op en de club van Oranje (ondernemers) zorgt ook voor een aanzienlijke bijdrage. Zonder deze bijdrage zouden wij Koningsdag niet zo groots kunnen vieren als dat wij nu doen. Gezien het aantal inwoners van onze stad Rijssen (28000), is het aantal donateurs/leden zeer gering (489) tot onze spijt. Vele inwoners van onze stad denken nog steeds dat de gehele organisatie van Koningsdag door de gemeente wordt gefinancierd, dat is echter een groot misverstand''.

Actieve vereniging
De Oranjevereniging Rijssen is ten opzicht van de Oranjeverenigingen in onze regio een zeer actieve vereniging, wat zeker op Koningsdag goed zichtbaar wordt, wat is daarvan de oorzaak? Olav: ''Dit komt mede door het totale aanbod van activiteiten op tijdens de Koningsdagen in Rijssen. Wij doen dat niet alleen, onder andere het Parkgebouw de HABI en de horeca organiseren ook van alles. Door dit samenspel trekken we veel mensen uit de gehele regio''. Olav: ''De aubade wordt gehouden op het Volkspark, het vogelschieten bij de Pelmolen en natuurlijk het vuurwerk tegenover de evenementenweide aan de Oosterhofweg/Kasteellaan/Enterstraat, nabij de Havezate De Oosterhof ''.

Oranjemagazine
Ook dit jaar wordt er op vrijdag 19 april, tegelijk met het weekblad Hart van Rijssen, het keurig verzorgde Oranjemagazine van de Oranjevereniging Rijssen verspreid in het postcodegebied van de stad Rijssen. In dit magazine staat het gehele programma en veel aanvullende informatie van de Oranjedagen 2019 vermeld. Indien u het Oranjemagazine niet bij Hart van Rijssen hebt aangetroffen of door een andere reden niet hebt ontvangen, dan kunt u op de website www.oranjeverenigingrijssen.nl een klachtenformulier invullen met uw gegevens . Het magazine is tevens af te halen op het gemeentehuis, bij de Readshop of bij een van de bestuursleden. Heeft u Hart van Rijssen inclusief het Oranjemagazine niet ontvangen, dan kunt u ook mailen naar: linda@dwfmediamakers.nl.

Dick Tukkers

Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 30 minuten geleden
Foto: Ontwerp: N+L Landschapsontwerpers | Palazzo Oost bv
Unaniem positief over plan Prins van Holten 2 uur geleden
Afbeelding
Lenteweer cadeau tijdens koopzaterdag 6 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving Triathlon Holten voor de jeugd heropent 8 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 10 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 12 uur geleden
Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek gisteren
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43