Afbeelding

Op weg naar Pasen

Algemeen

RIJSSEN - Op weg naar Pasen zocht ik tijdens het kunstevenement in het winkelcentrum de Hoge Wal naar een schilderij passend bij Pasen 2019

Ik ontdekte daar wat ik zocht; een schilderij van de opstanding van Jezus Christus, met als bijschrift: 'Overwinnaar zal Hij zijn over zonde, dood en pijn. Heel het rijk der duisternis weet wie Jezus Christus is. Hij is de hoogste Heer!'

De kunstenaar
De kunstenaar achter dit kunstwerk is de Rijssense kunstschilder Henk Kleijer, geboren in Ermelo in 1954 en nu bijna 40 jaar wonend in Rijssen. Henk is in het jaar 1970 begonnen met schilderen in olieverf. De fijne kneepjes van de schildertechniek heeft hij in Rijssen gekregen van bekende Rijssense kunstschilder Albert Wessels. Door omstandigheden is Henk in het jaar 1990 gestopt met schilderen en pas in het jaar 2009 heeft hij opnieuw zijn hobby weer opgepakt. Sinds het jaar 2011 schildert Henk onder de naam ''The Crentors Art '', omdat hij in zijn schilderijen graag de grootheid van mijn Schepper wil laten zien.

Dick Tukkers

Karin Stegeman en Wim Nijkamp van Toerisme Rijssen-Holten.
Column: Om de hoek 8 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 10 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt in Holten man met bivakmuts 12 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet - een ontmoetingsbrunch voor jongeren van 10 tot 15 jaar 13 uur geleden
Burgemeester Van Houdt met de winnaars, Ilse Kleijer, Elsina Siemerink, Jenine Siemerink, Anja Nijkamp van Hobby Vison en Ard Wessels, voorzitter van de HABI (vlnr)
Hobby Vision heeft weer het beste team 15 uur geleden
Afbeelding
Van AH naar BH in Holten: 'Op naar grootste gift voor Pink Ribbon' VIDEO 17 apr, 21:29
Met 'Heiligen Hendrik' maakt Bert al jarenlang theatervoorstellingen en speelt hij voor uitverkochte zalen overal in Nederland.
In de spotlights: Bert Eeftink 17 apr, 13:49
Afbeelding
Excelsior'31 futsal verslaat FC Coronaas na comeback 17 apr, 12:08