Afbeelding

Stefan de Jager metselkampioen 2019

Algemeen

RIJSSEN - De 67e Zilveren Troffel 2019 is gewonnen door Stefan de Jager uit Barneveld. Stefan is een leerling van het Jacobus Fruyter SG in Apeldoorn. Met de winst van de Zilveren Troffel mag Stefan zich het 'Beste Metseltalent van 2019' noemen. De finale werd dit jaar georganiseerd in Ede. CDA-Europarlementariër Anne Schreijer-Pieker overhandigde de prijs aan Stefan.

Stefan is ontzettend trots op zijn overwinning: "Ik had het niet verwacht, maar ik ben er ontzettend blij mee. Ik voel mij als een winnaar en ga door met metselen". De tweede plaats werd veroverd door Gerrit van de Zande uit Elspeet en is een leerling van het Jacobus Fruyter SG in Apeldoorn. Siem van den Berg uit Mariahout won de derde plaats. Hij is een leerling van het Commanderij College in Gemert.

NK Metselen
Het NK Metselen vindt ieder jaar op een andere finalelocatie plaats en ook verschilt de opdracht ieder jaar. Dit jaar werd het kampioenschap gehouden op de voormalige kazerneterreinen in Ede. Daar wordt een nieuwbouwwijk gebouwd met ruim 1800 nieuwe woningen. Het finalewerkstuk van dit jaar bestond uit zes speeltoestellen. Met als referentie het militaire verleden van het gebied inclusief stormbanen, vormen de speeltoestellen een hindernisbaan. Corné de Broekert en Pip Hiemstra, architectuurstudenten Bouwkunde aan de TU Delft, hebben het project ontworpen. Eerder wonnen zij een ontwerpwedstrijd.

Regionale voorronden
Voor de landelijke finale werden er acht regionale voorronden georganiseerd waar ruim 70 VMBO-metselleerlingen aan deelnamen. Zij zijn beoordeeld door een vakjury met deskundigen. De jury beoordeelde tijdens de wedstrijd niet op de snelheid, maar op de werkhouding en de kwaliteitscriteria die waren gesteld aan het metselwerk.

Organisatie
In nauwe samenwerking met regionale bouwopleidingsbedrijven organiseert het KNB de jaarlijkse Metselwedstrijd. Dit jaar was dit ReVaBo Oosterbeek. Daarnaast wordt het kampioenschap ondersteund door Bouwend Nederland, Gebouwschil Nederland, SKG-IKOB en Platform VMBO Bouwen, Wonen en Interieur en vele regionale partijen.

Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 2 uur geleden
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 4 uur geleden
De feesttent op de Evenementenweide achter het Parkgebouw is het middelpunt tijdens de komende Oranjedagen. (Foto: Oranjeverenigng Rijssen)
'Er is voor iedereen erg veel te doen' 21 apr, 12:56
Ann Michelle Lee en haar worshipband verzorgen de muzikale omlijsting.
Avond van ontmoeten, inspiratie uit de bijbel en muziek 20 apr, 17:55
Rijsserbergloop finish 5 km 2022
Inschrijven Rijsserbergloop: limiet is bijna bereikt 20 apr, 12:43
Afbeelding
Mark verzamelt alles van de Canadese bevrijders 20 apr, 10:20
De Dorpsstraat en de Kerkstraat worden vanaf deze zomer eenrichtingsverkeer.
Doel blijft staan: afsluiting Dorpsstraat 20 apr, 08:00
Elly Stegink toont trots haar medaille na volbrengen marathon Rotterdam (eigen foto).
Elly Stegink loopt de marathon van Rotterdam 19 apr, 19:55