Afbeelding

Klassiekerrace op Koningsdag

Algemeen

HOLTEN - De voorbereidingen voor de jaarlijkse Klassieker Motorrace van motor- en automobielclub "de Holterberg" op Koningsdag, zaterdag 27 april, zijn vanzelfsprekend al weer in volle gang. Veel zal er bij het oude blijven en dus zal de "Beusebergring" weer bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook dit maal, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer in nauwe samenwerking plaats vinden met de Historische Motorsport Vereniging.

Traditie getrouw zal het evenement ook dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn en dus rekent de organisatie ook nu op een flinke belangstelling voor dit nostalgische gebeuren op en rond het circuit de 'Beusebergring'. Voor wat betreft het circuit wordt er nog even nagedacht over de chicane in de Fliermatenweg, dit in verband met de daar aangelegde afrastering. De overbekende chicane bij start-finish blijft in elk geval wel bestaan. Het is immers geen snelheids wedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd.

Veel deelnemers
Het deelnemersveld wordt verdeeld in 8 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. Na het succes van vorig jaar zullen de zijspannen ook dit jaar weer van de partij zijn. Toch wel een spectaculaire klasse die zijspannen. En om u alvast een beetje 'lekker' te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamati. Alleen al voor het geluid is een bezoek op Koningsdag aan de 'Beusebergring' ongetwijfeld de moeite waard. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen. Onder de deelnemers treffen we natuurlijk ook dit jaar weer het MAC- clublid Gerrit Agterkamp aan op zijn 50 cc Kreidler.

Kom kijken!
Er valt op deze dag weer veel te beleven. Aanvang trainingen: 10.15 uur, wedstrijden: 13.00 uur. Toegang: € 5,00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,00, kinderen t/m 8 jaar gratis). Het circuit de "Beusebergring" is te bereiken via de afrit 26 van de snelweg A1 en dan richting Holten (N332). Borden met CIRCUIT wijzen u verder de weg. Kijk op: www.macdeholterberg.nl

Afbeelding
'Versiering' aan hekken bouwterrein Albert Heijn 1 uur geleden
De koeien houden de wacht bij de poasboake van Holterbroek. De komende dagen wordt daar nog hard gewerkt om er een mooie poasboake van te maken.
Speciale paasvurenroute langs Holtense poasboakes 2 uur geleden
Met de hulp van een leerlinge hijst wethouder René de Koff de vlag als startsein voor het verkeersexamen van VVN Rijssen-Holten.
'Zijn jullie al een beetje zenuwachtig?' 7 uur geleden
Afbeelding
IVN houdt fotowedstrijd rondom het thema Lente 9 uur geleden
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Rijssen gisteren
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland 27 mrt, 18:12
Vlnr: Dick Keizer, Henk Plas, Gerrit Koster, Herman van den Belt, Wim Janssen.
Noordermannenkoor zet jubilarissen in het zonnetje 27 mrt, 12:07
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Netwerken met kaas en worst 27 mrt, 12:04