Afbeelding

Lintjesregen Rijssen-Holten

Algemeen

RIJSSEN – Vrijdag 26 april reikte burgemeester Arco Hofland aan maar liefst 11 inwoners van Rijssen-Holten koninklijke onderscheidingen uit.

De 11 gelukkigen waren allemaal onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt, wat af en toe hilarische taferelen opleverde.

Hofland begon met Henny Altena (60) die coach was van het pupillenelftal van Voetbalvereniging RKSV, penningmeester van het R.K. Jeugd- en Jongerenwerk 't Honk in Rijssen. Hij was secretaris en vicevoorzitter van Woningbouwvereniging Sint Joseph en penningmeester van Basisschool Klim-Op. Bij Excelsior '31 was hij penningmeester en is hij speaker. Ook was hij penningmeester van Businessclub Bij de Tijd, lid van de Sportraad en speaker bij Heracles in Almelo. Altena is Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerhard Baan (75) was vrijwilliger bij Gemengd Koor Cantica in Rijssen, bestuurslid en bestuurslid van de Bond van Zangverenigingen Ring Oost. Baan zat ook in bestuur van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Apeldoorn en in de bouw- en huisvestingscommissie. Vanaf 2007 tot 2013 deed hij vrijwilligerswerk bij de evangelisatiepost van de Gereformeerde Gemeente in Emmen. Sinds 2007 is Baan vrijwilliger bij de Rijssense Musea, hij was penningmeester en is rondleider, surveillant, coördinator, supervisor voor de baliewerkzaamheden en hoofd van de administratie. Baan is ook medeverantwoordelijk voor het collectiebeheer. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerard Damink (73) uit Holten is actief op kerkelijk en sportief gebied in Holten. Hij is secretaris van de locatieraad van de geloofsgemeenschap St. Joseph, stelt het lectorenschema op en was voorzitter van de liturgiecommissie. Verder doet hij vrijwilligerswerk bij de Tennisclub Holten zoals clubhuisonderhoud en de wedstrijdcommissie, de clubhuiscommissie en de materialencommissie en notulist van de bestuursvergaderingen. Daarnaast organiseert hij in zijn buurt festiviteiten, vervoer van ouderen naar het ziekenhuis, doet boodschappen en tuinonderhoud voor de buren. Damink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Afbeelding
Principeverzoek windturbines 3 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 4 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 21 uur geleden
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 17:41
Ontvang een echt Super Natuur Onderzoekers diploma bij de Nature Experience.
Meivakantie in het Natuurmuseum 23 apr, 13:57
De opbrengst wordt gebruikt voor huisvesting- en energiekosten van de Kledingbank.
Kledingbank Rijssen-Holten in 'de Oude Plus' nu vaker geopend 23 apr, 11:50